SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin, Polonya'yı tehdit etti!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Polonya'nın batı kısmının Stalin tarafından Varşova'ya armağan edildiğini iddia etti. Putin, "Varşova'daki dostlarımız unutmuş, bunu onlara hatırlatacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2023 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2023 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin, Polonya'yı tehdit etti!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, emperyalist hedeflerini meşru göstermek için Polonya’yı tehdit etti. Putin, Polonya'nın batısının Stalin tarafından hediye edildiğini öne sürdü. Bugün gerçekleşen Rusya Güvenlik Konseyi kapsamında çevrim içi toplantı yapan Putin, "Bugünkü Polonya'nın Batı toprakları, Stalin'in Polonyalılara bir armağanıdır. Varşova'daki dostlarımız unutmuş, bunu onlara hatırlatacağız" dedi.

PUTİN, KENDİSİ DIŞINDA HERKESİ İŞGALCİ OLARAK GÖRÜYOR!

Rusya Devlet Başkanı Putin, “Polonya'nın bağımsızlığı, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra esas olarak SSCB sayesinde yeniden sağlandı” ifadelerini kullandı. Putin, bölgedeki tek işgalci devletin Rusya olduğu gerçeğini görmezden geldi. Rusya'nın savaş suçlusu lideri, Polonya’nın Ukrayna’ya müdahale etmesinin arka planında toprak talebi olduğunu öne sürdü. Bu suçlamalarla yetinmeyen Rusya devlet başkanı, Polonya’nın Belarus’tan da toprak almaya çalıştığını iddia etti.

PUTİN, BENZER DEMEÇLERİ, UKRAYNA'YA YÖNELİK TOPYEKUN İŞGAL GİRİŞİMİNDEN ÖNCE DE VERMİŞTİ!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, benzer ifadeleri Ukrayna’ya yönelik topyekun işgal girişiminin başladığı 24 Şubat 2022'den önce de dile getirdi. Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla, güya Rusya'ya ait toprakların "çalındığını" iddia eden Putin, Rus emperyal hedeflerini bir kere daha gözler önüne serdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.