SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin'in BRICS yalnızlığı: Forum açılışına başka lider gelmedi

18 Ekim 2024 tarihinde Moskova'da gerçekleşen BRICS İş Forumu genel oturumunda şahsen konuşan tek liderin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin'in BRICS yalnızlığı: Forum açılışına başka lider gelmedi

Rusya'nın başkenti Moskova'da 18 Ekim 2024 tarihinde BRICS İş Forumu genel oturumu gerçekleşti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, oturumda şahsen konuşan tek lider oldu. Rusya'nın uluslararası arenada yalnızlaşmaya başlaması, büyük dikkat çekti.

Forumda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa  ve İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkian'ın video mesajları gösterildi.

BRICS NEDİR?

BRICS, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın oluşturduğu bir uluslararası organizasyon. İlk olarak 2009 yılında BRIC adıyla kurulan örgüt, Güney Afrika'nın 2010 yılında eklenmesiyle BRICS ismini aldı.

BRICS, ekonomik iş birliği, gelişen ülkeler arasındaki siyasi diyalog ve küresel sorunlara ortak çözümler geliştirmeyi amaçlayan bir forum olarak ortaya çıksa da, Çin ile Rusya'nın Türkisan topraklarındaki hakimiyetine olanak sağlama ve Hindistan'ı bölgede kontrol etme amacı taşıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.