SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya: Rus füzeleri hava sahamıza girmeden düşürmeliyiz!

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Rus füzelerini hava sahalarına girmeden önce düşürmekle yükümlü olduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya: Rus füzeleri hava sahamıza girmeden düşürmeliyiz!

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn işgal girişiminden bu yana Polonya hava sahası defalarca ihlal edildi. Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Polonya'nın vatandaşlarının güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu ve Rus füzelerinin hava sahalarına girmeden düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

“NATO ÜYELİĞİ, HER ÜLKENİN KENDİ HAVA SAHASINI KORUMA SORUMLULUĞUNU ORTADAN KALDIRMAZ”

Ukrayna toprakları üzerinde füzelerin engellenmesinin NATO'yu Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa çekebileceği endişelerine rağmen Sikorski, "NATO üyeliği, her ülkenin kendi hava sahasını koruma sorumluluğunu ortadan kaldırmaz; bu bizim anayasal görevimizdir. Ben şahsen, düşman füzeleri hava sahamıza girme yolunda olduğunda, müdahale etmemizin meşru bir müdafaa olacağı görüşündeyim.” dedi.

İşgalci Rusya, 26 Ağustos 2024 tarihinde Ukrayna’ya geniş çaplı yoğun hava saldırısı düzenlemişti. Rusya bu saldırı esnasında Polonya hava sahasını ihlal etmişti. Polonya ordusu, ülkenin hava sahasına Rus İHA’sının girdiğini tespit ederken daha sonra radarda kaybolduğunu bildirmişti. NATO Sözcüsü Farah Dakhlallah ise Rusya’nın bu eylemlerini sorumsuzca ve potansiyel bir tehlike olarak değerlendirmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.