SON DAKİKA
Hava Durumu

Paşinyan'dan "Karabağ" itirafı!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan'ın bağımsızlık gününün yıldönümünde yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın Karabağ'daki terör operasyonuna karşı bir hamle göstermeyeceklerini bir kez daha ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2023 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2023 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Paşinyan'dan "Karabağ" itirafı!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 21 Eylül 2023 tarihinde Ermenistan Bağımsızlık Günü kapsamında gerçekleştirdiği konuşmada önemli açıklamalar yaptı. Paşinyan, "Bugün zor bir dönemden geçiyoruz ama neden bu yola başvurmamız gerektiğini anlamamız gerekiyor. Barışa ihtiyacımız var. Barış, güvenliği, bağımsızlığı ve egemenliği sağlayan ve garanti eden bir faktördür" dedi.

Ermenistan Başbakanı, “Pek çok kişi bu gergin bölgesel ortamda barıştan bahsetmenin imkansız olduğunu düşünüyor ancak tam da bu koşullar altında barıştan bahsetmek gerekiyor ve ateşkesle karıştırılmaması gerekiyor. Bu zorlu yol iç ve dış şoklardan geçiyor. Devletimiz, bağımsızlığımız ve geleceğimiz adına bu yolu geçmeliyiz” açıklamasını yaptı.

ERMENİSTAN, KARABAĞ TOPRAKLARININ AZERBAYCAN'A AİT OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

Başbakan Paşinyan, bugün 1991 yılında SSCB'den ayrılıp bağımsızlığını ilan eden Ermenistan'ın kuruluşunun yıldönümü hakkında açıklama yaptı. Almatı Deklarasyonu'nun Ermenistan'ın bağımsızlığının ana faktörlerinden biri olduğunu vurguladı.

Paşinyan, "Dış ve bölgesel politikayı yürütürken 1991 Almatı Deklarasyonu ve ilgili belgelere güvendiğim için eleştiriliyorum. Pek çok kişi bu belgelere dayanarak politikadan vazgeçilmesi yönünde çağrıda bulunuyor. Sorun, deklarasyonun ve ilgili belgelerin siyasi ve hukuki dayanağı olup olmadığıdır” ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.