SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan, Hatay'a 57 adet konteyner gönderdi

Özbekistan, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'a 57 adet konteyner gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2023 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2023 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan, Hatay'a 57 adet konteyner gönderdi

Türk dünyası, Türkiye'deki 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ölümcül sarsıntılardan etkilenen depremzedelere umut olmaya devam ediyor.

ÖZBEKİSTAN HATAY'A 57  KONTEYNER GÖNDERDİ

Özbekistan bir kez daha, depremden en çok etkilenen bölge olan Hatay'a kol kanat gerdi. Özbekistan'daki bağışçıların desteğiyle Seyhun Eğitim ve Kültür Derneği aracılığıyla Hatay'a 57 adet konteyner gönderildi. Konteynerler depremzedelere teslim edildi.

Özbekistan'ın İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev, Anadolu Ajansına yaptığı değerlendirmede "Kan kardeşleri Türkiye'nin yanında" ifadelerine vurgu yaptı.

ÖZBEKİSTAN HATAY'DA KONUT İNŞASI BAŞLAYACAK

Agzamhodcaev, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek, desteklerinin devam ettigini belirtti. Özbekistan'da iki odadan oluşan 66 adet konteyner hazırladıklarını ve bunlardan 57'sinin gönderildiğini aktaran Agzamhodcaev, "Ana konutlar inşa edilmeden önce bu konteynerler ev sorununu çözmenin en iyi yoludur. İnşallah Cumhurbaşkanımız Şevket Mirziyoyev'in de yaptığı açıklamalara göre Hatay'da, Özbekistan tarafından konutlar, anaokulu, ilkokul inşaatı en yakın zamanda başlayacak" bilgisini verdi.

Agzamhodcaev, kalan 9 konteynerin gelecek hafta teslimatının yapılacağını duyurdu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.