SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO, Vilnius Zirvesi öncesi "Ukrayna" gündemiyle toplandı

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üye ülke dışişleri bakanları, Vilnius Zirvesi öncesinde "Ukrayna" ana gündemiyle toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2023 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO, Vilnius Zirvesi öncesi "Ukrayna" gündemiyle toplandı

NATO'nun üye ülke dışişleri bakanları, 11-12 Temmuz 2023 tarihininde Litvanya'nın başkentinde yapılması planlanan Vilnius Zirvesi öncesi, "Ukrayna" ana gündemiyle toplandı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ortak basın açıkması yaptı.

UKRAYNA'YA VERİLEN DESTEK HIZLANACAK

Blinken, Vilnius'taki liderler zirvesini çok önemli bir durak olarak değerlendirdi. Ayrıca Ukrayna'nın işgalci Rusya'ya karşı galip gelebilmesi için Ukrayna'ya sağlanacak desteğin hızlandırılmasına odaklanılacağını bildirdi.

UKRAYNA'NIN NATO ÜYELİĞİ GÜNDEMDE

Stoltenberg ise Ukrayna ve İsveç'in NATO üyeliğininde masasya yatıralacağını bildirdi. Ayrıca Asya-Pasifik'teki müttefikleri ile işbirliği ve savunma harcamalarının artırılmasının ele alınacağını aktardı. Stoltenberg ayrıca, "Savunma yatırımlarımız için yüzde 2'yi tavan olarak değil asgari düzey olarak görmeliyiz" ifadelerini kullandı.

İSVEÇ YAKINDA NATO'YA ÜYE OLACAK

NATO ülkelerinin ülke dışişleri bakanlarına  ev sahipliği yapan Norveç'in Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt açılış konuşmasında, "Yeni üye olarak Finlandiya'ya ve ayrıca İsveç'e özel 'hoş geldiniz' dileklerimi iletiyorum. İsveç'e yakında yeni üye olacaksınız. Bu benim bugün bu kürsüden mesajımdır" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ BÜYÜKELÇİ GÜMRÜKÇÜ TEMSİL EDİYOR

Huitfeldt'in açılıl konuşmasından sonra oturum basına kapalı devam etti. Toplantıda Türkiye'yi, NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Gümrükçü temsil ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.