SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Ukrayna'ya yıl içinde en az 40 milyar avro destek verecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 13 Haziran 2024 tarihli NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın birinci oturumunda, müttefik ülkelerin Ukrayna'ya yıl içinde en az 40 milyar avro tedarik etme kararı alındığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Ukrayna'ya yıl içinde en az 40 milyar avro destek verecek

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütünün (NATO) 13 Haziran 2024 tarihli Savunma Bakanları Toplantısı'nın birinci oturumunda Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya destek konusunda yeni bir karar alındı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika'nın başkenti Brüksel'de tertip edilen toplantının ilk oturumunun ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.

2024 YILI İÇİNDE UKRAYNA'YA EN AZ 40 MİLYAR AVRO TEDARİK EDİLECEK

Stoltenberg, NATO üyesi ülkelerin tamamının Ukrayna'ya askerî destek sağladığına dikkat çekerek, yeni bir plan üzerinde durduklarını kaydetti. Stoltenberg basına verdiği demeçte, müttefik ülkelerin Ukrayna'ya, yıl içinde asgarî 40 milyar avro destek sağlamayı önerdiğini söyledi. Söz konusu desteği Ukrayna'nın ihtiyacı olduğu müddetçe sağlayacaklarını da ifadelerine ekleyen Stoltenberg, ana meselenin Ukrayna'nın desteklenmesi olduğunu vurguladı. Stoltenberg, "14 Haziran'da bakanların, Ukrayna'ya yönelik NATO güvenlik yardımı ve eğitim planı üzerinde anlaşmaya varmalarını bekliyorum." ifadelerini kullandı. 

NATO-UKRAYNA ORTAK ANALİZ, EĞİTİM VE ÖĞRETİM MERKEZİ KURULACAK

Ayrıca Stoltenberg, NATO-Ukrayna inovasyon iş birliği programının da onaylandığını ve bu kapsamda NATO ülkelerinin Polonya'da NATO-Ukrayna Ortak Analiz, Eğitim ve Öğretim Merkezi (JATEC) kurulmasına hazırlandığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.