SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO: Siviller, 20 yıl içinde Rusya ile savaşa hazırlanmalı

NATO yetkilisi Amiral Rob Bauer, sivillerin önümüzdeki 20 yıl içinde Rusya ile topyekûn bir savaşa hazırlanmaları gerektiğini ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 19:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 23:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO: Siviller, 20 yıl içinde Rusya ile savaşa hazırlanmalı

Üst düzey NATO yetkilisi Amiral Rob Bauer, sivillerin önümüzdeki 20 yıl içinde Rusya ile topyekûn bir savaşa hazırlanmaları gerektiği uyarısında bulundu. Bauer, silahlı kuvvetler savaşın patlak vermesi için hazırlanırken, sivil vatandaşların da yaşamlarında toptan değişiklik gerektirecek bir çatışmaya hazır olmaları gerektiğini söyledi.

The Daily Telegraph gazetesi, Brüksel'de NATO savunma şeflerinin katıldığı bir toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Amiral Bauer'in demeçlerine yer verdi. Savaşın patlak vermesi durumunda çok sayıda sivilin seferber edilmesi gerekeceğini ve devletlerin bu süreci yönetecek sistemleri devreye sokmaları gerektiğini söyledi.

Bauer, "Barış içinde olduğumuzun kesin olmadığını anlamalıyız. İşte bu yüzden biz Rusya ile bir çatışmaya hazırlanıyoruz" dedi. NATO yetkilisi, "Tartışma çok daha geniş kapsamlı. Aynı zamanda insanların da bir rol oynadıklarını anlamaları gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

"DAHA HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKİYOR"

NATO üst düzey yetkilisi Amiral Bauer, şunları ifade etti:

"Savaş çıksa da çıkmasa da daha fazla insan bulmak için bir sisteminiz olmalı. O zaman seferberlikten, yedeklerden ya da zorunlu askerlikten bahsedersiniz. Eğer bir çatışmanın içindeyseniz, çatışmayı sürdürebilmek için yeterince hızlı silah ve mühimmat üretebilen bir sanayi üssüne sahip olmanız gerekir."

Daha önce İsveç yönetimi, vatandaşlarını savaşa hazırlanmaları konusunda uyarmıştı. Stockholm'ün bu ayın başlarında yaptığı bu uyarı, ülkedeki sivil savunma örgütlerinde gönüllülerin artmasına ve pilli telsiz satışlarının yükselmesine yol açtı. Bilindiği üzere NATO, Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük tatbikatı düzenleyecek. Yaklaşık 90 bin NATO askeri önümüzdeki hafta Soğuk Savaş'tan bu yana yapılan en büyük askeri tatbikata katılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.