SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO'dan Rus saldırıları altındaki Ukrayna için üye ülkelere çağrı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya destek için üye ülkelere savunmaya daha fazla bütçe ayırmaları için çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 01:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO'dan Rus saldırıları altındaki Ukrayna için üye ülkelere çağrı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik yıkıcı saldırıları devam ederken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg savunma harcamalarına ilişkin açıklamada bulundu. İsveç'te düzenlenen NATO-Savunma ve Sanayi Forumu'nda konuşma yapan Stoltenberg, Ukrayna müttefiki ülkelerden destek istedi.

STOLTENBERG'TEN NATO ÜYESİ ÜLKELERE SAVUNMA HARCAMALARI İÇİN ÇAĞRI

Savunma sanayisinde üretimin artırılmasına dikkat çeken Stoltenberg, "Bazı yatırımcılar yanlış yönlendirilmiş şekilde savunma sanayisine yatırımın etik olmadığı fikrine sahip. NATO müttefiklerini savunmak için silah üretmenin, özgürlüğümüzü savunmanın, Ukraynalı askerlerin ülkelerini savunmasına yardım etmenin etik olmayan bir tarafı yok" ifadelerini kullandı. Savunma sanayisinin geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Stoltenberg, "Ukrayna'daki bu savaş bittikten sonra savaş öncesi döneme geri dönüş artık mümkün değil. Artık daha saldırgan bir Rusya ve daha iddialı bir Çin ve daha istikrarsız bir dünya ile karşı karşıyayız. Bu nedenle kendimizi uzun vadeye göre hazırlamalıyız" dedi.

NATO üyesi ülkelere seslenen Stoltenberg, gayrisafi yurt içi hasılalarının yüzde 2'sini savunma harcamalarına ayırmaları beklentisi olduğunu belirtti. Öte yandan Stoltenberg, NATO'nun teknolojik gelişmeler için çalışmalar yürüttüğünü bildirdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.