SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO'dan İsveç'in üyeliğine ilişkin açıklama!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'in NATO üyeliğinin 11-12 Temmuz 2023 Vilnius Zirvesi'ne kadar mümkün ancak garanti olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2023 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2023 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO'dan İsveç'in üyeliğine ilişkin açıklama!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki NATO Karargahı'nda yapılan savunma bakanları düzeyindeki toplantıdan önce gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Stoltenberg, İsveç'in NATO üyeliği konusunda yorum yaptı. 

"HİÇBİR MÜTTEFİK TÜRKİYE KADAR TERÖRDEN ZARAR GÖRMEMİŞTİR"

Stoltenberg, Üçlü Muhtıra kapsamında Ortak Daimi Mekanizması'nın dördüncü toplantısının dün Ankara'da yapıldığını hatırlattı. Stoltenberg söz konusu görüşmeye ilişkin sorulan soruda, Türkiye'nin en çok terörden zarar gördüğünü vurgulayarak, "Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri vardır. Hiçbir müttefik, Türkiye kadar terörden zarar görmemiştir" dedi.

"İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ VİLNİUS ZİRVESİ'NE KADAR MÜMKÜN ANCAK GARANTİ VEREMEM"

Stoltenberg, "İsveç'in üyeliği Vilnius Zirvesi'ne kadar mümkün ancak bunun garantisini veremem. İsveç'in katılımının en kısa zamanda mümkün olması için çalışıyoruz. Bu vesileyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığım görüşmelerden ve bu hafta daimi mekanizmanın toplanmasından memnuniyet duyuyorum" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.