SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Zirvesi'nde Zelenskıy'dan ABD'ye çağrı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 9 Temmuz 2024 tarihli NATO Zirvesi'ndeki konuşmasında Rus saldırganlığına karşı verilen kararlarda hızlı hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Zirvesi'nde Zelenskıy'dan ABD'ye çağrı

NATO'nun 75. yıl dönümüne ithafen tertip edilen zirveye katılan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenskiy) 9 Temmuz 2024 tarihinde toplanan ilk oturumda Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) çağrıda bulundu. Rus saldırganlığına karşı ABD'nin vereceği kararlarda hızlı hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerine de işaret etti.

"HAREKETE GEÇMENİN ZAMANI GELDİ"

ABD'nin başkenti Vaşington'da Ronald Reagan Enstitüsü'ndeki zirvede konuşma yapan Zelenskıy, ABD'nin, dünya kamuoyunun ve hatta terör devletin başkanı Vladimir Putin'in kasım ayını beklediğini söyledi. Zelenskıy, "Gölgelerden çıkmanın, güçlü kararlar almanın, harekete geçmenin ve kasım ayını veya herhangi bir ayı beklememenin zamanı geldi." dedi.

Bu sene kasım ayında gerçekleştirilecek olan başkanlık seçiminde, Ukrayna'yı Rusya'ya karşı destekleyen mevcut Başkan Joe Biden ve Cumhuriyetçi Donald Trump aday olarak yer alıyor. 

"HER İKİ BAŞKAN ADAYI DA DEMOKRASİYİ DESTEKLİYOR"

Basının Zelenskıy'a Trump'a yönelik tavrı sorulduğunda ise Zelenskıy, savaş başlamadan önce diyalog halinde olduklarını, bu süreçte başkan adayı Trump'ın nasıl bir tutum sergileyeceğini bilemediğini söyledi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Ama onlar [Biden ve Trump] demokrasiyi destekliyorlar ve bu yüzden Putin'in ikisinden de nefret edeceğini düşünüyorum." ifadesini de sözlerine ekledi.

Zirvenin açılışında konuşma yapan Başkan Biden ise "Ukrayna Putin'i durdurabilir ve durduracaktır, özellikle de bizim tam kolektif desteğimizle. Onlara tam desteğimiz var." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.