SON DAKİKA
Hava Durumu

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı: Yunanistan Kıbrıs Adası'ndaki iki devletli yapıyı kabul etti!

DEGS Merkezi Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Yunanistan'ın GKRY'de garantör ülkelerden onay almadan askerî üs inşa etmesinin Ada'da iki devlet olduğunu kabul ettiği anlamına geldiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı: Yunanistan Kıbrıs Adası'ndaki iki devletli yapıyı kabul etti!

Yunanistan tarafından Türkiye'ye yönelik olarak yapılan hadsiz açıklamalar tepki çekmeye devam ediyor. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın şanlı Türk ordusunu işgalci olarak nitelendirmesinin yanı sıra Yunanistan Savunma Bakanı Adonis Georgiadis'in F-35 savaş uçağı ile Türkiye'yi tehdit etmesi iki ülke arasındaki ipleri gerdi.

ADA'DA İKİ DEVLETLİ YAPI OLDUĞU KABUL EDİLDİ!

Mavi Vatan Denizcilik ve Global Stratejiler (DEGS) Merkezi Başkanı, İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, konuyla ilgili Türkiye gazetesine yaptığı değerlendirmede Yunanistan'ın Türk düşmanlığı üzerine kurulu bir devlet anlayışı olduğunu söyledi.

Ayrıca Yunanistan'ın teknik yardım adı altında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde askerî üs inşa edeceğine yönelik açıklamasını anımsattığı konuşmasında, 1960 Anayasası'na göre Yunanistan'ın askerî üs kurmak için garantör ülkelerden onay alması gerektiğini ancak böyle bir adım atmadığını belirtti.

Yaycı, Yunanistan, Türkiye ve İngiltere’den onay almayarak Kıbrıs Cumhuriyeti’nin fiilen kalktığını göstermektedir. Yani bu adada iki devlet olduğunun bir başka göstergesi anlamına gelir. Onay alınmadığına göre artık Kıbrıs Cumhuriyeti iki devletli yapı olduğu kabul edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.