SON DAKİKA
Hava Durumu

Moldova, Rus gazını terk ediyor!

Moldova yönetimi, Rus gazının ülke genelindeki kullanımını durdurdu. Moldova'nın yeni gaz kaynağının Türkiye olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2023 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Moldova, Rus gazını terk ediyor!

Moldova yönetimi, Rus gazının ülke genelindeki kullanımını durdurdu. Moldova'nın yeni doğal gaz kaynağı ise Türkiye olacak. Moldova Enerji Bakanlığından 2 Ekim 2023 tarihinde yapılan açıklamada, gaz tedariğinde Rusya yerine Türkiye'ye yönelecekleri belirtildi.

TÜRKİYE'DEN MOLDOVA'YA GÜNDE 2 MİLYON METREKÜP GAZ

Türkiye Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketleri (BOTAŞ) yapılan açıklamada; Moldova şirketi East Gas Energy Trading ile anlaşma imzalandığı duyuruldu. Moldova, 1 Ekim'den itibaren Türkiye'den günde 2 milyon metreküp gaz ithal etmeye başladı.

BOTAŞ BÖLGEDE AKTİF ROL OYNAYACAK

Açıklamada, "BOTAŞ, ülkemizi doğal gaz ticaret merkezi konumuna ulaştırma hedefi kapsamında, 'Türkiye'nin ve Avrupa'nın Enerjisi' unvanıyla doğal gaz ihracatı gerçekleştirdiği ülkeler listesine yeni bir Avrupa ülkesini daha ekledi. Bu kapsamda BOTAŞ, bölgede ve özellikle Moldova enerji piyasasında aktif rol oynayan East Gas Energy Trading şirketi ile doğal gaz ihracatı anlaşmasına imza attı" bilgisini verdi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.