SON DAKİKA
Hava Durumu

Moldova, casusluk yapan Rus diplomatları sınır dışı etti!

Moldova Dışişleri Bakanlığı, casusluk faaliyeti şüphesiyle Rusya'nın Kişinev Büyükelçiliğinde çalışan 18 Rus diplomatı ve 27 memuru sınır dışı etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2023 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Moldova, casusluk yapan Rus diplomatları sınır dışı etti!

Moldova Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İgor Zaharov, 26 Temmuz’da Rusya’nın Kişinev Büyükelçiliğinde çalışan 18 Rus diplomat ve 27 memurun sınır dışı edildiğini açıkladı. Kararın ardından, Rusya'nın Kişinev Büyükelçiliğinde sadece 10 diplomat ve 15 teknisyen kalacak. Rus diplomatların 15 Ağustos’a kadar ülkeyi terk etmesi gerektiği aktarıldı.

RUS DİPLOMATLAR, MOLDOVA'DA CASUSLUK FAALİYETLERİNE GİRİŞTİ

Moldova Dışişleri Bakanı Natalie German ve Başbakan Yardımcısı Niku Popescu, Rus diplomatların sınır dışı edilme nedeni olarak casusluk faaliyetlerini işaret etti. Popescu, "Diplomatik hizmetlerin dostane ilişkilerin geliştirilmesine odaklanması önemlidir. İstikrarı bozmayı amaçlayan ve diplomatik faaliyetle ilgili olmayan eylemler kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

RUSYA'NIN KİŞİNEV BÜYÜKELÇİLİĞİ, CASUSLUK FAALİYETİNİN ANA MERKEZİYDİ

Daha önce Rusya’daki muhalif basın kuruluşlarından The Insider, 24 Temmuz 2023'te Rusya’nın Kişinev Büyükelçiliği binasında bulunan çok sayıda antenin bilgi toplamak amacıyla yerleştirildiğini açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.