SON DAKİKA
Hava Durumu

Milli Savunma Bakanı Güler, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO'nun savunma bakanları düzeyindeki toplantısının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2023 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2023 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Milli Savunma Bakanı Güler, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

NATO savunma bakanları, Brüksel'deki NATO Karargahı'nda iki gün sürecek olan toplantı için bugün bir araya geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in başkanlığında yapılan toplantının ana gündem maddesi ise Rus saldırıları altındaki Ukrayna oldu. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANI GÜLER, NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG İLE GÖRÜŞTÜ

Brüksel'de gerçekleşen toplantıda savunma bakanları müttefik ülkelerdeki mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapıyor. Bu çerçevede görevine yeni başlayan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşme yaptı. Görüşmede, İsveç'in NATO'ya üyeliği ve Rus saldırıları altındaki Ukrayna'daki durumun ele alındığı öngörülüyor.

İSVEÇ'İN NATO'YA ÜYELİK SÜRECİ NASIL İLERLEYECEK?

NATO üyeliği için Türkiye'nin kırmızı ışığına takılan İsveç, bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına destek veriyor. 31 NATO üyesi ülkeden onay alması gereken İsveç'in tutumu gözler önünde. 

Öte yandan Üçlü Muhtıra kapsamında Daimi Ortak Mekanizması'nın dördüncü toplantısı dün Ankara'da yapıldı. Görüşmeye ilişkin değerlendirme yapan Stoltenberg görüşmenin yapıcı geçtiğini, İsveç'in 11-12 Temmuz 2023'te yapılacak Vilnius Zirvesi'nden önce NATO'ya üye olup olmayacağı konusunda, "İsveç'in NATO üyeliği Vilnius Zirvesi'nden önce mümkün ama garanti veremem" demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.