SON DAKİKA
Hava Durumu

Milli Güvenlik Kurulunda gündem tahıl sevkiyatı olacak

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak. Toplantıda, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'daki son durum ve tahıl koridorunun devamlılığı görüşülecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2023 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2023 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Milli Güvenlik Kurulunda gündem tahıl sevkiyatı olacak

Milli Güvenlik Kurulu, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Toplantıda; terörle mücadele, yurt içi ve yurt dışındaki operasyonlar ile küresel ve bölgesel meseleler görüşülecek.

UKRAYNA TAHIL KORİDORU GÖRÜŞÜLECEK

Toplantıda, Rusya'nın çekildiği Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devamlılığı ve Rus saldırıları altındaki Ukrayna'daki son gelişmeler ele alınacak.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Musa Avsever, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı (MİT) İbrahim Kalın ile kuvvet komutanları katılacak.

Son gerçekleşen YAŞ kararlarıyla; Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever yaş haddinden, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ise kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilmişti. İki komutan da MGK Toplantısı'nda son kez yer alacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.