SON DAKİKA
Hava Durumu

Meksika Devlet Başkanı, Zelenskıy'ın davetini reddetti!

Meksika'da haziran ayında gerçekleşen seçimleri kazanan yeni devlet başkanı Claudia Sheinbaum, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın Ukrayna'yı ziyaret etme davetini reddettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Meksika Devlet Başkanı, Zelenskıy'ın davetini reddetti!

Meksika'nın yeni Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, 1 Ekim 2024 tarihinde görevini devraldıktan sonra  Ukrayna'yı ziyaret etmesi için Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy tarafından Kıyiv'e davet edilmişti. Devlet Başkanı Sheinbaum, 17 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirdiği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın davetini reddettiğini duyurdu. Reddini "Önemli olduğunu düşündüğümüz bazı uluslararası etkinliklere gideceğiz ama çok fazla seyahat etmeyeceğiz. Bizim sorumluluğumuz burada." şeklinde gerekçelendirdi.

Sheinbaum, göreve geldiğinde selefi Andres Manuel Lopez Obrador'un izlediği politikayı sürdüreceğini ve diğer ülkelerin içişlerine karışmama ve her türlü çatışmanın barışçıl yollarla çözülmesini destekleme yönündeki dış politika çizgisini koruyacağını bildirdi.

CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY, SHEINBAUM'U TEBRİK ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, resmî hesabından yaptığı paylaşımla 2024 yılının haziran ayında gerçekleşen Meksika başkanlık seçimlerinde zafer elde eden Claudia Sheinbaum'u tebrik etmişti. Paylaşımında "Seçilmiş Başkana görev süresi boyunca başarılar diliyor ve Meksika'nın her aile ve tüm ülke için refahı, güvenliği ve ekonomik fırsatları daha da artırması ve küresel liderliğini güçlendirmesi için en iyi dileklerimi iletiyorum. Verimli iş birliği ve Ukrayna-Meksika ilişkilerinin daha da güçlenmesini umuyorum. Ayrıca Meksika'nın, Ukrayna'da adil ve kalıcı bir barışın sağlanması ve BM Şartı'nın küresel çapta tam geçerliliğinin yeniden sağlanması yönündeki küresel çabalarda önemli bir rol oynayabileceğinden eminiz." ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.