SON DAKİKA
Hava Durumu

Macaristan, Ukrayna'ya verilecek 50 milyar avroluk krediyi bloke etti!

Macaristan, Ukrayna'ya 50 milyar avroluk kredi tahsisine ilişkin nihaî kararı bloke ederken Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya'ya yönelik yaptırımlarının uzatılmasına ilişkin kararı da erteledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macaristan, Ukrayna'ya verilecek 50 milyar avroluk krediyi bloke etti!

Macaristan Maliye Bakanı Mihaly Varga Budapeşte’nin, Ukrayna'ya 50 milyar avroluk kredi tahsisine ilişkin nihaî kararı bloke ettiğini ve Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya'ya yönelik yaptırımlarının uzatılmasına ilişkin kararı da ertelediğini bildirdi.

Varga, "Rusya'nın yaptırımlarının devam etmesi meselesinin ABD seçimlerinden sonra çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Gelecekteki ABD yönetiminin bu konuda ne yönde hareket edeceğini görmemiz gerekiyor." dedi.

G7 liderleri tarafından kabul edilen 50 milyar  avroluk kredi, Rus merkez bankasının Batı'da dondurulan yaklaşık 300 milyar dolar değerindeki varlıklarından karşılanacak. AB, krediyi desteklemek için bu varlıkların 35 milyar avroya kadar olan kısmını sağlayacak, fonların geri kalanı ise ABD ve diğer G7 üyelerinden gelmesi bekleniyor.

Vaşington, AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının uzatılması şartlarını gözden geçirmekte ısrar etmiş ve bunların altı aydan üç yıla çıkarılmasını teklif etmişti.  Bu konudaki kararlar G7 ülkeleri maliye bakanlarının Ekim ayı sonunda Vaşington'da yapacakları toplantıda görüşülecek, ancak nihaî anlaşmaya 5 Kasım'daki seçimlerden sonra varılabilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.