SON DAKİKA
Hava Durumu

Macaristan Başbakanı Orban, Zelenskıy ile görüşmek istiyor

Rus yanlısı tavrı ile bilinen Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın görüşme davetini kabul ettiğini duyurdu. Görüşme, iki ülkenin Rus saldırıları sonrasındaki ilk resmî temas olacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macaristan Başbakanı Orban, Zelenskıy ile görüşmek istiyor

Avrupa Birliği'nin 14 Aralık 2023 tarihli zirvesinde Ukrayna'ya sağlanması planlanan 50 milyar avronun tahsisini onaylamayan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile bir araya gelecek. Bu kapsamda, Rus yanlısı Başbakan Orban, Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın davetini kabul ettiğini duyurdu. 

İKİ ÜLKE, RUS SALDIRILARINDAN SONRA İLK KEZ ÜST DÜZEY BİR GÖRÜŞME YAPACAK

Orban basın açıklamasında, "Ona (Zelenskıy) kabul ettiğimi söyledim. Sadece bir soruyu açıklığa kavuşturmamız gerekiyor: Ne hakkında?" dedi. Orban ile Zelenskıy, 24 Şubat 2022'de başlayan Rus saldırılarından sonra ilk kez resmî görüşme yapacak. 

ORBAN, AB'NİN UKRAYNA'YA 50 MİLYON AVROLUK DESTEĞİNE KARŞI ÇIKMIŞTI

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, 14 Aralık 2023 tarihinde Ukrayna ve Moldova'nın AB'ye katılım müzakerelerinin başladığını duyurmuştu. Michel, "Avrupa Konseyi, Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerini başlatmaya karar verdi" açıklamasında bulunmuştu. Ayrıca, Gürcistan'a da aday ülke statüsü verildi. Kararın ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Bu Ukrayna için bir zaferdir. Tüm Avrupa için bir zafer. Motive eden, ilham veren ve güçlendiren bir zafer" değerlendirmesini yapmıştı. 

Aynı gün AB üyesi 26 ülkenin Ukrayna'ya 50 milyar avro tahsis edilmesi kararına onay verdiği ancak Macaristan'ın bunu kabul etmediği ifade edildi. Karara sıcak bakmayan Rus yanlısı Orban, toplantı esnasında salonu terk etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.