SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvanya, NATO’yu eylemsizlikle suçladı!

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, Rus insansız hava araçlarının (İHA) NATO üyesi ülkelerin topraklarına düşmesinin üye ülkelerin eylemsizliğinden kaynaklandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Litvanya, NATO’yu eylemsizlikle suçladı!

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, Rus İHA’larının NATO üyesi ülkelerin sınırına düşmesine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Landsbergis, bu durumun NATO üyesi ülkelerin eylemsizliğinden kaynaklandığını söyledi.

Landsbergis konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“3 yıl önce akla hayale gelmeyecek olaylar artık rutin muamelesi görüyor. Ukrayna'ya, Letonya'ya ya da NATO topraklarının herhangi bir yerine hiçbir şey düşmemeli; ancak eylemsizliğimizin ortaya çıkmasına izin verdiğimiz yeni gerçeklik bu. Litvanya elbette güçlü bir müttefik yanıtını destekleyecektir.”

Rusya, Ukrayna’ya yönelik 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn işgal girişiminden bu yana bölge ülkelerin hava sahasını defalarca ihlal etti. Son olarak Romanya, bir Rus İHA’sının hava sahasını ihlal ettiğini ve enkaz arama çalışması başlattığını bildirmişti. Ayrıca Letonya topraklarına  7 Eylül 2024 tarihinde bir Rus İHA’sı düşmüştü.

Rusya, 26 Ağustos 2024 tarihinde Ukrayna’ya geniş çaplı yoğun hava saldırısı esnasında Polonya hava sahasını da ihlal etmişti. Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ise Polonya'nın vatandaşlarının güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu ve Rus füzelerinin hava sahalarına girmeden düşürülmesi gerektiğini vurgulamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.