SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvanya hükumeti ve halkı Ukrayna'ya desteğini her fırsatta gösteriyor

Litvanya'da hükumet ve vatandaşlar, işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişiminin başından itibaren Ukrayna halkına desteğini her fırsatta gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Litvanya hükumeti ve halkı Ukrayna'ya desteğini her fırsatta gösteriyor

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimine başlamasından bu yana Litvanya hükumeti ve vatandaşları, Ukrayna halkına büyük destek veriyor. Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta belediye otobüslerine yazılan "Vilnius, Ukrayna'yı seviyor" yazıları, binalara asılan Ukrayna bayrakları ülkenin Ukrayna ve halkına yönelik desteğini gösteriyor.

"KİM UKRAYNA'YI DESTEKLEMEZ Kİ?"

Litvanya'nın başkenti Vilnius'te yaşayan Mindaugas Tvaronas, AA muhabirine verdiği demeçte, Litvanya'nın Ukrayna'yı desteklemesini olumlu bulduğunu söyledi. Litvanyalı vatandaş Tvaronas, "Kim Ukrayna'yı desteklemez ki? Savaş gerçekten çok kötü. Desteğe devam edin, daha fazlasını yapın ve yorulmayın. Bu bir meydan okuma ve devam ediyor. Savaşı normalleştirmeyin" değerlendirmesini yaptı.

"TÜM İNSANLAR BU SAVAŞTA UKRAYNA'YI DESTEKLEMELİ"

Ayrıca Litvanyalı Martynas ve Monika da Ukrayna'ya verilen desteğin değerli olduğunu ifade etti. Monika, Litvanya'nın neredeyse tamamının Ukrayna'yı desteklediğini ve Ukraynalıların yanında olduğunu vurgulayarak, "Bu savaşta sadece bir tane iyi var. O da Ukrayna. Tüm insanlar bu savaşta Ukrayna'yı desteklemeli" dedi.

"UKRAYNA'YI DESTEKLEME KONUSUNDA YORULMAK DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLMAMALI"

Martynas ise Litvanya'da doğup büyüdüğünü ifade ederek, "Desteklemeyenler genelde Rusya'dan gelen göçmenler ya da Rusya yönetimini destekleyenler. Herkes Ukrayna'yı Litvanya'nın ve diğer Baltık ülkelerinin yaptığı gibi desteklemeli. İnsanlar arasında savaş konusunda bir yorgunluk gözlenebilir ama desteğe devam etmek istiyorsak yorulmak diye bir şey söz konusu olmamalı" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.