SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Kore'de toplu idam!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkedeki sel felaketinde görevini yerini getirmediğini düşündüğü yetkilileri toplu olarak idam ettirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Kore'de toplu idam!

Kuzey Kore'nin temmuz ayında yaşadığı büyük sel felaketinin ardından ülkede büyük bir idam operasyonu gerçekleştirildi. Kim Jong-un'un emriyle 20 ile 30 yetkili, görevlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle idam edildi.

Merkezi Güney Kore'de bulunan Chosun TV'nin haberine göre, Kuzey Kore'nin kuzeybatısındaki Sinuiju kentinde meydana gelen seller, büyük bir yıkıma yol açtı. Şiddetli yağışlar sonucu Yalu Nehri'nin taşmasıyla 5 binden fazla kişi mahsur kaldı ve tahliye edildi. Güney Kore Birleşme Bakanlığı, ölü veya kaybolan kişi sayısının bini geçtiğini tahmin ediyor.

Kim Jong-un'un bu felaketin ardından, selin etkilerini yeterince iyi yönetemedikleri gerekçesiyle 20 ile 30 yetkiliyi idam ettirdiği gündeme geldi. Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansının aktardığına göre, Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, bu iddiaları yakından takip ediyor.

KİM JONG-UN'DAN YALANLAMA

Kim Jong-un, ülkesindeki sel felaketiyle ilgili Güney Kore medyasında yer alan haberleri yalan olarak nitelendirerek, medya organlarını suçladı. Kuzey Kore lideri, felaketin boyutunun gerçekçiliği konusunda sert eleştirilerde bulundu.

Rusya ile stratejik ittifak olan Kuzey Kore'nin kapalı yapısı sebebiyle, sel felaketinin boyutu ve ardından geldiği söylenen idamlar konusunda daha fazla ayrıntı elde edilemiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.