SON DAKİKA
Hava Durumu

Kremlin Sözcüsü Peskov'un oğlu Wagner üyesi çıktı!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un oğlu Nikolay Peskov'un paralı asker grubu Wagner üyesi olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2023 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2023 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kremlin Sözcüsü Peskov'un oğlu Wagner üyesi çıktı!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un oğlu Nikolay Peskov’un paralı asker grubu Wagner üyesi olduğu ortaya çıktı. Rus propaganda basınına konuşan Nikolay Peskov, Rusya'nın Ukrayna’yı işgali sürecine katıldığını ve cesaret madalyası aldığını iddia etti. Hatta Nikolay Peskov'un  Uragan çoklu roketatar sisteminin mürettebatında görev yaptığı ileri sürüldü.

PARALI ASKER GRUBU WAGNER'İN KURUCUSU PRİGOJİN, PESKOV'UN İDDİALARINI DOĞRULADI

Nikolay Peskov, füze sistemlerinin mürettebatında görev yaptığını iddia ederken; paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, iddiaları doğruladı. Prigojin, Dmitriy Peskov'un bu kararı ondan özel olarak almasını istediğini söyledi. Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin 22 Nisan 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Dmitriy Peskov'un 2022 yazında kendisiyle temasa geçtiğini açıkladı. Prigojin Peskov'la görüşmesinde, Peskov'a Rusya Savunma Bakanlığı saflarında savaşmaya göndermemesini tavsiye ettiğini, çünkü orada "karargahta oturacak veya et yemeye gidecekti" dediğini, söyledi.

NİKOLAY PESKOV, SEFERBERLİKTEN KAÇMAYA ÇALIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 21 Eylül 2022'de seferberliği duyurmasının ardından Peskov'un oğlu Nikolay, önde gelen internet kanalı sahibi Dmitry Nizovtsev'in askeri komiseri taklit ettiği bir aramayı yanıtladı. Nikolay Peskov, seferberlik çağrısını aldığını söylerken; askere alma merkezine gelmeyi reddetti. Nikolay Peskov kaçamak cevaplara sığınırken, "Benim Bay Peskov olduğumu biliyorsanız, orada olmamın ne kadar yanlış olduğunu anlamalısınız. Buna başka bir düzeyde karar vereceğim" dedi. Kendisini önemli biri olarak tanımlayan Nikolay Peskov, "Ülkemi savunmam da bir sorunum yok ama orada görünmenin manasını anlamam gerekiyor. Size bazı siyasi nüansları söylüyorum" sözlerine ekledi.

OĞUL PESKOV, BİRLEŞİK KRALLIK'TA BİR YILA YAKIN TUTUKLU KALDI

Yolsuzlukla Mücadele Vakfı 2017 yılında, Peskov'un oğlu hakkında hiçbir yerde çalışmamasına rağmen lüks arabalar ve özel jetler kullandığı sonucuna varan bir soruşturma yayımladı. Soruşturmada, Nikolay Peskov'un iki soygun nedeniyle bir İngiliz hapishanesinde neredeyse bir yıla yakın tutuklu kaldığı kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.