SON DAKİKA
Hava Durumu

Kosova, Rusya ve Belarus'a yönelik yaptırımlarını artırıyor

Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz, Ukrayna'ya saldıran Rusya'ya ve saldırıları destekleyen Belarus'a karşı ek yaptırım kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kosova, Rusya ve Belarus'a yönelik yaptırımlarını artırıyor

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı işgal girişimi ve topyekun saldırıları bir yılı aşkın bir süredir hız kesmeden devam ediyor. Dünya ülkeleri, sivilleri katleden Rusya'ya karşı tepkilerini ortaya koyarak yaptırım uyguluyor. 

KOSOVA HÜKUMETİ RUSYA'YA EK YAPTIRIM KARARI ALDI

Kosova hükumeti, 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın anakarasına yönelik topyekun işgal girişimi ve saldırı başlatan Rusya'ya ve saldırıları destekleyen Belarus'a yönelik yaptırım kararlarını artırma kararı aldı. Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz hükumete ek yaptırımları sundu.

KOSOVA'DAN RUSYA VE BELARUS'A YANIT

Gervella-Schwarz söz konusu yaptırımların Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlığına ve Belarus'un bu saldırganlığına verdiği desteğe bir yanıt olduğunu söyledi. 

Gervella-Schwarz, "Kosova Cumhuriyeti, halen AB'ye aday ülke statüsünden yararlanmadığı için AB ile yaptığı anlaşmalara göre yükümlü olmamasına rağmen ilk yaptırım paketinden beri AB ve ABD yaptırımlarını güncelleyip uyguluyor" vurgusu yaptı. 

Kosova, Ukrayna'da başlayan işgalci Rus saldırılarının ilk gününden bu yana Avrupa Birliği (AB) ve ABD'nin yaptırımlarına katılıyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.