SON DAKİKA
Hava Durumu

Kosova, AB'nin Rusya ve Belarus'a yönelik yaptırımlarına katıldı

Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gerwalla Schwartz, Rusya ve Belarus'a yönelik Avrupa Birliği yaptırımlarına katılacaklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2023 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kosova, AB'nin Rusya ve Belarus'a yönelik yaptırımlarına katıldı

Ukrayna'ya yönelik geniş çaplı işgal girişimi başlatan Rusya'ya karşı Kosova'dan yeni bir hamle geldi. Kosova hükumeti, Avrupa Birliğinin 11. yaptırım paketine katılacağını açıkladı. Kosova hükumeti, yaptırımların aşılmasını önlemek için üçüncü ülkelerle işbirliğinin güçlendirilmesini ve ihracat kısıtlamalarının artırılmasını öngören bir karar kabul etti.

Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gerwalla-Schwartz, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) yaptırımlarına katıldığına dikkat çekerek, "Yaptırım paketinin onaylanması, Kosova’nın sadece bölgemizde değil tüm dünyada adalet ve barışa olan bağlılığının güçlü bir kanıtıdır. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını ihlal eden veya tehdit eden eylemler nedeniyle AB’nin kısıtlayıcı önlemlerine tabi olanlar listesine Wagner grubu ve Riafan’ı ekleyerek 71 kişi ve 33 kuruluşa yaptırım uygulandı” açıklamasını yaptı.

KOSOVA, AVRUPA BİRLİĞİ'NE Mİ GİRMEK İSTİYOR?

Yakın zamanda Avrupa Birliği üyesi olmak için harekete geçen Kosova, daha önce Rusya'ya yönelik yaptırım kararlarını desteklemişti.

AB, RUSYA'YA KARŞI 11. YAPTIRIM PAKETİNDE ANLAŞMAYA VARDI

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, haziran ayında Moskova'yı hedef alan yeni yaptırım paketine ilişkin anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği Dönem Başkanı İsveç yönetimi, "AB ülkelerinin büyükelçileri Rusya'ya yönelik 11. yaptırım paketi üzerinde anlaştılar" ifadelerini kullandı. Yaptırım paketinde, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimi ve saldırı başlatmasının ardından uygulanmakta olan çoklu yaptırımların delinmesini engellemek üzerine önlemler tesis edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.