SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüştü

Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ankara'daki resmi temasları çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2023 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüştü

Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi.

Kırım Haber Ajansına görüşmenin ayrıntılarını anlatan Kırımoğlu, “Ukrayna şu an farklı tarım makinelerine ihtiyaç duyuyor. Bildiğim kadarıyla yaklaşık 30 bin traktöre ihtiyacımız var. Bu araçların satın alınması Ukrayna için çok maliyetli. Bu yüzden bizim için tarım araçlarının üretileceği ortak fabrikaların açılması daha mantıklı. Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmede tarım makinelerinin ortak üretim konusunu ele aldık. Ayrıca tarım ürünlerinin saklanması için depoların oluşturulmasını konuştuk. Bu konularda bir ön anlaşmaya vardık. Bence yakın zamanda bu projeleri hayata geçirmeye başlayacağız.” dedi. Kırımoğlu, Ukrayna topraklarında ortak fabrikaları açmayı planladığını belirtti.

İŞGALCİ RUSYA UKRAYNA’DAKİ TARIM SEKTÖRÜNÜ YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR

Rusya Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlattıktan sonra ülkedeki sivil altyapıyı hedef aldı. İşgalcilerin yok etmeye çalıştığı sektörlerden bir de tarım sektörü oldu. Rus işgal güçleri işgal altına aldıkları bölgelerde tarım makineleri yağmaladı veya geri çekilirken yanlarında götüremedikleri makinelere zarar verdi. Bununla birlikte işgalci Rus ordusu Ukrayna'daki birçok tahıl deposunu bombalayarak yok etti. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırımoğlu'na Dede Korkut Kitabı ve tarihi minyatür çizimi tablo hediye etti.

KIRIMOĞLU, TOGG'U TEST ETTİ

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ziyareti esnasında Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG tanıtıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.