SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan, Türkiye'ye ek insani yardım gönderecek

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Türkiye'ye ek insani yardım gönderilmesi talimatı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2023 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2023 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan, Türkiye'ye ek insani yardım gönderecek

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler için Türkiye'ye ek insani yardım gönderilmesi talimatı verdiği bildirildi. Ayrıca Tokayev'in "Afetten etkilenen depremzedeler için bölgeye çadır, ısıtıcı, sıcak tutan giysiler ve diğer temel ihtiyaç malzemeleri gönderilecek" ifadelerini kullandı. Tokayev, "Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de yıkıcı deprem meydana geldi. Talimatımla kardeş ülkeye Kazakistan’dan arama kurtarma ve sağlık çalışanlarından oluşan ekip gönderildi. Ekibimiz çok sayıda insana yardım etti" ifadelerini kullandı.

KAZAKİSTAN ARAMA KURTARMA EKİBİNE DEVLET NİŞANI

Öte yandan Türkiye'de gece gündüz arama kurtarma faaliyetlerinde yer alan ekipteki herkese ülkeye döndükten sonra devlet nişanı takdim edileceği bildirildi. Türkiye'de gece gündüz arama kurtarma çalışmalarında görev yapan Kazakistan ekibine şükranlarını sunmak istediğini kaydeden Tokayev, "Yurtlarına sağ salim döndükten sonra hepsi devlet nişanına layık görülecek." ifadesini kullandı.

KAZAK EKİBİ GAZİANTEP’TE 7 KİŞİYİ ENKAZ ALTINDAN KURTARDI

Kazakistan Olağanüstü Haller Bakanlığından yapılan açıklamada, Kazakistan ekibinin Gaziantep ve çevresinde arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği belirtilerek kurtarıcıların, doktorların ve özel eğitimli köpeklerden oluşan ekibin, bugüne kadar 7 kişiyi enkaz altından kurtardığı ve 7’si çocuk 80 kişinin cansız bedenini çıkardığı bildirildi.

Bakanlığın ekipte yer alan Afet Tıbbi Merkezi doktorları ise Gaziantep'te ilk tıbbi yardım çadırı kurarak 24 saat boyunca afetzedeleri tedavi ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.