SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan Rus menkullerinin ülkeden çıkarılmasını istiyor!

Kazakistan'daki Merkezî Menkul Kıymetler Deposu ABD'nin üçüncü ülkelere yönelik yaptırım kararından sonra ülkedeki Rus menkul kıymetlerinin çıkarılması için müşterilerine çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 20:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan Rus menkullerinin ülkeden çıkarılmasını istiyor!

Kazakistan'da Merkez Bankasının yan kuruluşu olan Merkezî Menkul Kıymetler Deposu, ülkedeki Rus menkul kıymetlerinin çıkarılması için müşterilerine çağrıda bulundu. Müşterilerin 10 Ağustos 2024 tarihine kadar Rus menkul kıymetlerini geri çekme kararını göndermemeleri halinde Kazakistan Merkezi Saklama Kurumu tarafınca varlıklarının dondurulacağı duyuruldu.

140 MENKUL KIYMETİ LİSTEDE YER ALDI

Söz konusu çağrıda devlet borçlanma senetleri, şirket tahvilleri ve hisse senetlerini kapsayan toplamda 140 menkul kıymeti yer alıyor. Avrupalı ​​broker Mind Money'in Genel Müdürü Yulia Khandoşko, "Mektupta, tüm ödemelerin tamamlanmasını ve Kazak emanet kurumunun Rus ISIN'leriyle menkul kıymetlerden kurtarılması tavsiye ediliyor" açıklamasını yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ukrayna'ya karşı işgal girişimi başlatan Rusya'nın askerî sistemine destek sağlayan üçüncü ülkelerdeki 300'den fazla kişi ve kuruma yaptırım kararı almıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.