SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanada Alberta Üniversitesi Yerli Kırım Tatar Çalışmaları alanında öğrencilere burs verecek

Kanada Alberta Üniversitesi, Kanada Ukrayna Araştırmaları Enstitüsü ve Yerli Halklar Araştırmaları Fakültesi ile iş birliği içinde "Yerli Kırım Tatar Çalışmaları" üzerine çalışma yapan öğrencilere doktora seviyesinde burs imkanı tanıyacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kanada Alberta Üniversitesi Yerli Kırım Tatar Çalışmaları alanında öğrencilere burs verecek

Kanada'nın Alberta Üniversitesi'nde Kırım Tatarları ile ilgili çalışma yapanlar için eğitim bağlamında yeni bir adım atıldı. Alberta Üniversitesi, Kırım Tatarlarıyla ilgili araştırma yapacak olan öğrencilerine doktora seviyesinde burs vereceğini duyurdu. 

YERLİ KIRIM TATAR ÇALIŞMALARI ÜZERİNDE DOKTORA EĞİTİMİ YAPAN ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI

Burs programı, Alberta Üniversitesi'nin Kanada Ukrayna Araştırmaları Enstitüsü (CIUS) ve Yerli Halklar Araştırmaları Fakültesi tarafından destekleniyor. Söz konusu burs programı, "Yerli Kırım Tatar Çalışmaları" üzerine doktora yapacak olan öğrencilere yeni bir fırsat sunmuş olacak. 

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyesi, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel söz konusu süreçle doğrudan ilgilendiğini belirttiği açıklamasında, "Geçtiğimiz yılın ağustos ve eylül aylarında Edmonton (Alberta, Kanada) ziyaretimizde Kanada Ukrayna Araştırmaları Merkezi Başkanı ile Alberta Üniversitesi'nde Kırım Tatar Çalışmalarının açılması konusunu ele aldık. CIUS Direktörü Natalya Hanenko-Friesen, Alberta Üniversitesi Yerli Halklar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Adam Gaydri ve McEuen Üniversitesi Ukrayna Kaynaklar ve Kalkınma Merkezi Başkanı Larissa Hayduk ile görüştük" bilgisini verdi.

Bir 3 kişi ve yazı görseli olabilir

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.