SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonya'daki depremde ölü sayısı artıyor: 30 kişi vefat etti

Japonya'nın batısında meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki güçlü sığ depremin ardından ölü sayısı artmaya devam ediyor. Şu ana kadar 30 kişi vefat etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japonya'daki depremde ölü sayısı artıyor: 30 kişi vefat etti

Japonya'da 1 Ocak 2024 tarihinde yaşanan 7.2 büyüklüğündeki güçlü sığ deprem ve ardından yaşanan artçılarının yarattığı korku ve endişenin boyutu her geçen dakika artıyor. Japonya Öz Savunma Gücüne bağlı binden fazla asker deprem bölgesine intikal ederek arama kurtarma faaliyetlerine katıldı.

DEPREMDE VEFAT EDENLERİN SAYISI ARTTI

Japonya'nın Işikawa Valiliğinden 2 Ocak 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Noto Yarımadası'nda meydana gelen depremde toplam 30 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirdi. Kyodo News ise, 7.2 büyüklüğündeki (Japon standardı) depremin Hokkaido'dan Kyushu'ya kadar geniş bir alanda hissedildiğini, en çok etkilenen bölgenin ise Işikawa Eyaleti olduğunu belirtti.

30 BİNDEN FAZLA HANE HALA ELEKTİRİKSİZ

Öte yanan yerel kaynaklardan elde dilen bigilere göre, Wajima şehrindeki turistik bir cazibe merkezi olan Wajima Sabah Pazarı çevresinde büyük çaplı bir yangın çıktı. Yaklaşık 200 bina yanarken 30 binden fazla haneye hala elektrik temin edilemiyor.

Japonya Meteoroloji Ajansı depreme "Reiwa 6 Noto Yarımadası Depremi" adını verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.