SON DAKİKA
Hava Durumu

ISW: Rusya, Deniz Kuvvetleri Günü kutlamalarını Batılı olmayan bazı devletlerle ilişkilerini sergilemek için kullandı

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Rusya’nın Batı'ya karşı koalisyon oluşturmaya çalışmak için Deniz Kuvvetleri Günü'nü kullandığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ISW: Rusya, Deniz Kuvvetleri Günü kutlamalarını Batılı olmayan bazı devletlerle ilişkilerini sergilemek için kullandı

Rus Donanması Günü, 28 Temmuz 2024 tarihinde  Petersburg'da, Filoların ve Hazar Filosu'nun ana üslerinde ve Akdeniz'deki deniz görev gücünün üssünde 200'e kadar gemi ve teknenin sergilendiği deniz geçit töreni düzenlendi.

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü’nün (ISW) 28 Temmuz 2024 tarihli raporunda; Çin, Cezayir ve Hindistan'dan gelen deniz kuvvetlerinin, Petersburg'daki Ana Deniz Geçit Töreni'nde gemilerini sergilediğini belirtti. Ayrıca Azerbaycan, Venezuela, Vietnam, Küba, Libya, Myanmar, Suriye, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Güney Afrika dahil olmak üzere 31 ülkeden delegeler etkinliğe katıldı.

“RUSYA, DENİZ KUVVETLERİ GÜNÜ KUTLAMALARINI BATILI OLMAYAN BAZI DEVLETLERLE İLİŞKİLERİNİ SERGİLEMEK İÇİN KULLANDI”

ISW konuya ilişkin yayımladığı raporda “Rusya, Batı'ya karşı birleşmek üzere Rusya liderliğinde bir devletler grubu oluşturma çabalarının bir parçası olarak, Deniz Kuvvetleri Günü kutlamalarını Batılı olmayan bazı devletlerle ilişkilerini sergilemek için kullandı.” ifadeleri yer aldı.

Raporda, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Alexander Fomin'in, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması Komutanı Hu Zhongming ve Myanmar Donanması Komutanı Win Htein ile deniz iş birliğini görüşmek üzere bir toplantı yaptığı kaydedildi.

Ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Malezya Dışişleri Bakanı Muhammed Hasan ise 28 Temmuz 2024 tarihinde Kuala Lumpur'da ayrı bir diplomatik görüşmede bir araya gelerek ülkeleri arasındaki ikili diplomatik ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda mutabakata vardı. Raporda, Rusya’nın yakın zamanda Venezuela, Küba, Hindistan ve Vietnam'da dahil olmak üzere bu ülkelerle iş birliğini genişlettiği anımsatıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.