SON DAKİKA
Hava Durumu

İsveç'teki Kur'an-ı Kerim provokasyonlarının perde arkasında Rusya var

İsveç, son zamanlarda ülkede artan Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerinin arkasında Rusya olduğunu bildirdi. Rus propaganda basınının her gün Arapça makaleler yayımlayarak, İsveç'in NATO'ya girmesini zorlaştıracak adımlar attığı aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2023 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsveç'teki Kur'an-ı Kerim provokasyonlarının perde arkasında Rusya var

İslam karşıtı gösterilerle sık sık gündeme gelen İsveç, ülkedeki provokasyonların perde arkasındaki gücün Rusya olduğunu açıkladı. İsveçli yetkililer, ülkenin NATO üyesi olmasını engellemek, Türkiye ve Arap dünyasının tepkisini çekmek için ülkede Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerinin yapıldığını savundu. 

İsveç Savunma Bakanlığına bağlı Psikolojik Savunma Teşkilatı, Rus propaganda basınının önde gelen kuruluşlarından Russiya Today (RT) ve Sputnik'in konuyla ilgilii bir milyona yakın Arapça makale yayımladığını kaydetti. Psikolojik Savunma Teşkilatı Sözcüsü Mikael Östlund, iki Iraklı provokatör Salwan Momika ve Salwan Najem'in İsveç meydanlarında Kur'an-ı Kerim yakmasının ardından dezenformasyonun arttığını da dile getirdi.

RUSYA İSVEÇ'İ KÖTÜ GÖSTEREN ARAPÇA MAKALELER YAYIMLIYOR

Östlund, "İsveç'in Kur'an'ın yakılmasını desteklediği, İsveç'in İslamofobik ve İslam düşmanı bir ülke olduğu anlatılarını tekrarlıyorlar. Rusya, İsveç'i kötü gösteren ve NATO'ya katılmayı zorlaştıran anlatılar kullandığı için çok şaşırmadık. Bu kanalların (RT ve Sputnik) Haziran ve Temmuz'dan bu yana Arapça olarak bu anlatılarla ilgili birkaç gönderisi var. Dolayısıyla Arapça konuşan insanlar arasında seslerini duyurmak istedikleri çok açık. Her şey Kremlin tarafından onaylandı, yani Rusya hükumetinden geliyor. Anlatım, Kremlin'in onlardan yapmalarını istediği şeyle aynı çizgide" açıklamasını yaptı.

İSVEÇ'TEKİ PROVOKASYONLARIN ARKASINDA RUSYA MI VAR?

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkeyi kötü göstermek için yabancı aktörlerin rol yaptığını ve İsveç'in buna sahne olduğunu söyledi. Kristersson, Stockholm'de yaptığı bir konuşmada, "İsveç'in uluslararası çatışmalara sürüklendiğini" vurguladı. 

Kopenhag Üniversitesinde Rus propagandası ve dezenformasyonu üzerine çalışan doktora öğrencisi Valentina Şapovalova ise Rusya'da her gün İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma eylemleriyle ilgili haberler yapıldığını belirtti. Shapovalova, "Rusya, genel olarak Batı ve Batı değerlerinin yozlaştığı ve Batının çürüdüğü fikri etrafında inşa ettiği propaganda anlatısında, Kuran yakmayı kesinlikle kullanmaya çalışıyor. Bazı medya hikayelerinde Kur'an'ın yakılması, çok ileri giden liberal bir Batı dünyasının kanıtı olarak kullanıldı" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.