SON DAKİKA
Hava Durumu

İsveç, NATO üyeliğinden vazgeçecek mi?

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, NATO üyeliği için Türkiye'den onay alması gereken İsveç'in talep edilen 28 teröristten 22'sinin iadesinin reddedildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2023 04:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsveç, NATO üyeliğinden vazgeçecek mi?

NATO üyeliği için bir buçuk yıldır çaba sarf eden İsveç, Türkiye'nin ve Macaristan'ın onayını henüz almadı. Türkiye'nin şartlarını yerine getirmesi halinde NATO'ya üye olacak olan İsveç, güvenlik sorunu konusunda çözüm üretemiyor. 

İSVEÇ, 22 TERÖRİSTİN İADESİNİ REDDETTİ

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Ekim 2023 tarihli basın bilgilendirme toplantısında, İsveç'ten talep edilen 28 teröristten 22'sinin iadesinin reddedildiğini duyurdu. Bakan Tunç, "Ortağınızın güvenliğini tehdit eden terör örgütüne ev sahipliği yaparsanız, teröristleri iade etmezseniz NATO üyeliğinde olumlu ilerleme söz konusu olmaz" diyerek bu ay TBMM'de görüşülecek olan NATO konusuna işaret etti.

İSVEÇ İYİLİK KİSVESİ ALTINDA ŞANTAJ YAPIYOR

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, ülkesinin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yönelik 14. askeri destek paketini açıkladığı konuşmasında, NATO üyeliği konusunu öne sürdü. Jonson, Ukrayna'ya yardım göndermenin daha kolay bir yolu olabileceğini ve bunun NATO üyeliği yolundan geçtiğini iddia etti. İsveç'in şantajı, Türkiye Cumhuriyeti tarafından tepki çekmeye devam ediyor. 

İsveç'in NATO üyeliği konusu bu ay Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) masaya yatırılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.