SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya'nın saldırıları İzmit'te protesto edildi

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan Ukraynalılar, işgalci Rusya'nın 8 Temmuz 2024 tarihli Ohmatdıt Çocuk Hastanesi'ne yönelik saldırısını protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya'nın saldırıları İzmit'te protesto edildi

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekûn saldırıları ve işgal girişimi protesto edildi. Kocaeli Ukraynalılar Derneği, 17 Temmuz 2024 tarihinde Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna'nın genelindeki yerleşim yerlerine ve sivilleri hedef alan işgalcilerin Ohmatdıt (Okhmatdyt) Çocuk Hastenesi'ne yönelik saldırısı hakkında eylem gerçekleştirdi.

Ukraynalılar, 8 Temmuz 2024 tarihli saldırı nedeniyle gerçekleştirdiği "Çocuklar yaşamalı: Roketleri durdurun!" başlıklı protestoda oyuncaklarla gösteri yaptı. Eylemciler, Ukrayna bayrakları ve pankartlar ile çocukların Rus saldırılarından dolayı hayatını kaybetmesini kınadı. 

Bir 8 kişi görseli olabilir

"UKRAYNALILARIN HER ZAMAN ANA VATANLARINI DESTEKLEDİKLERİNİ GÖSTERDİK"

Dernek, protesto gösterisi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Acımızı göstermek ve başta çocuklar olmak üzere barışçıl halka barbarca saldırıları önlemek ve bunlara karşı protesto yapmak için toplandık. Gelenlere ve destek veren herkese şükranlarımı sunuyoruz. Bu zor dönemimizde ilginiz ve proaktif tepkiniz son derece önemlidir. Birlikte Ukraynalıların nerede olurlarsa olsunlar, her zaman ana vatanlarını desteklediklerini ve adalet için mücadele ettiklerini gösterdik." ifadelerini kullandı. 

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

İŞGALCİ RUSYA'NIN 8 TEMMUZ TARİHLİ HAVA SALDIRISI

8 Temmuz 2024 tarihinde Rusya tarafından Ukrayna topraklarına yönelik geniş çaplı füze saldırısı gerçekleştirilmişti. Saldırı sonucunda Kıyiv, Krıvıy Rig, Pokrovsk ve Dnipro şehirlerindeki altyapıda ve konutlarda ciddi hasarlar meydana gelmişti. Ayrıca işgalci Rusya’nın gerçekleştirdiği füze saldırısında Kıyiv'in en büyük çocuk hastanesi olan, 20 binin üzerinde çocuğun tedavi gördüğü Ohmatdıt  Çocuk Hastanesi’nde ağır hasarlar oluşmuştu. Hastanede tedavi gören çocukların diğer sağlık tesislerine tahliyesi gerçekleştirilmişti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 8 Temmuz 2024 tarihinde düzenlenen füze saldırısında, Ukrayna genelinde toplamda 38 kişinin hayatını kaybettiğini ve 190 kişinin yaralandığını kaydetmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.