SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rus askerleri, Gürcistan'da bir vatandaşı gözaltına alırken öldürdü!

Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi, ayrılıkçı Osetya bölgesindeki bir Gürcü vatandaşın, Rus askerleri tarafından gözaltına alınırken öldürüldüğünü bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rus askerleri, Gürcistan'da bir vatandaşı gözaltına alırken öldürdü!

Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi, 6 Kasım 2023 tarihinde bir Gürcü vatandaşın, Rus askerleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi. Olayın, Rusya’nın 2008 yılında Gürcistan’a yönelik işgal girişiminin ardından kurulan ayrılıkçı Güney Osetya bölgesindeki Kirbali köyünde meydana geldiği aktarıldı. Gürcü vatandaşı gözaltına almaya çalışan Rus askerlerin, arbede sonucunda şahsı öldürdüğü aktarıldı.

Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi, "Gori Belediyesine bağlı Kirbali köyü yakınlarında işgal altındaki topraklarda hukuka aykırı gözaltı sırasında Rus işgalci güçlerin açtığı ateş sonucu bir Gürcistan vatandaşı hayatını kaybetti” açıklamasını yaptı.

GÜRCİSTAN CUMHURBAŞKANI, RUSYA'NIN EYLEMİNİ YASA DIŞI OLARAK NİTELENDİRDİ

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Rus işgalci güçlerin hukuka aykırı olarak gözaltına alınan Gürcü vatandaşını öldürmesinden derin bir öfke duyduğunu söyledi. Zurabişvili, "Uluslararası topluma derhal Rusya'nın tüm uluslararası normları büyük ölçüde ve yüzsüzce ihlal eden eylemlerini kesin bir şekilde kınama çağrısında bulunuyorum" dedi. Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ise olayı, "İşgalin ciddi sonuçlarını gösteren korkunç bir olay" olarak nitelendirdi.

ULUSLARARASI ÖRGÜTLER DE RUSYA'NIN BURADAKİ YASA DIŞI FAALİYETLERİNİ DOĞRULADI

Gürcü blog yazarı Nikolay Levşits, her yıl 60 ila 120 Gürcü vatandaşının ayrı yerlerde gözaltına alındığını belirtiyor. Levşits, çoğu Gürcünün müzakerelerin ardından serbest bırakıldığını, bazılarının ise Şinvali hapishanelerinde tutulduğunu bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü 2019 yılında konuya ilişkin yayımladığı bir raporda, "Her yıl yüzlerce kişi, akrabalarını ziyaret etmek, mahsullerini yetiştirmek veya tıbbi bakım almak için temas hattını geçmeye çalışırken keyfi olarak gözaltına alınıyor" ifadesine yer verilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.