SON DAKİKA
Hava Durumu

İran, Rusya'dan saldırı helikopterleri ve savaş uçakları satın alıyor!

Rusya'ya binlerce kamikaze drone satan İran'ın karşılığında elde edeceği silah paketinde, Su-35 jetlerinin yanı sıra saldırı helikopterleri bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 22:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran, Rusya'dan saldırı helikopterleri ve savaş uçakları satın alıyor!

Rusya ile İran arasındaki uzun yıllara dayanan işbirliğinin askerî boyutu, Rusya'nın 22 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya karşı başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi ile ortaya çıkan savaş sonrasında yeni bir seviyeye ulaştı. Bu doğrultuda İran, Rusya'dan savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve eğitim uçakları satın alacak.

İRAN RUSYA'DAN SU-35 SAVAŞ UÇAĞI SATIN ALIYOR

İran Savunma Bakan Yardımcısı Tuğgeneral Mehdi Farahi, Rus yapımı Su-35 savaş uçağı, Mi-28 saldırı helikopteri ve Yak-130 jet eğitim uçağının İran'a teslimi için gerekli çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

Farahi açıklamasında, listelenen ekipmanların yakın zamanda İran Silahlı Kuvvetlerinin muharebe birimlerine teslim edileceğini kaydetti.

Rus Sukhoi firması tarafından tasarlanan tek koltuklu, çift motorlu Su-35, çok amaçlı dördüncü nesil avcı uçağı olarak kullanılıyor.

İRAN, İŞGALCİ RUSYA'YA İHA SAĞLIYOR

24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’nın ana karasına yönelik başlattığı topyekûn işgal girişimi ve saldırılarının ardından Rusya, bugüne değin müttefiki İran'dan binlerce kamikaze drone satın aldı.

İran'dan alınan Şahid-136 silahlı insansız hava aracı, Ukrayna şehirleri ve altyapısını hedef alan saldırılarda kullanıldı.

Moskova ve İran aylar boyunca söz konusu silah ticaretini inkar etse de 2022 yılının ekim ayında Ukrayna semalarında Şahid-136'ların net bir şekilde görünmesiyle ilişki kesinleşti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.