SON DAKİKA
Hava Durumu

İran, Hamas liderini koruyamadı!

İran, yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkian'ın yemin töreni için Tahran'a giden Hamas lideri İsmail Haniye'nin dün gece suikasta uğradığını ve hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran, Hamas liderini koruyamadı!

İran devlet televizyonunun Devrim Muhafizları Ordusuna dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkian'ın yemin töreni için gittiği Tahran'da suikasta uğradı.

Haniye, 31 Temmuz 2024 tarihinde kaldığı konutunda İsrail güçleri tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti.

Ayrıca suikastta Haniye'nin korumasının da hayatını kaybettiği duyuruldu. 

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI KORUMASINDAKİ KONUTTA HAYATINI KAYBETTİ

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, Devrim Muhafızları Ordusunun korumasındaki gaziler için hizmet veren bir konutta gece 02.00 sularında havadan atılan bir mermiyle vurulduğunu belirtti.

Hamas ve İran Devrim Muhafızları ise saldırının arka planında İsrail'in olduğunu öne sürdü. İsrail tarafından ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. 

"İRAN İŞGALCİLERİ PİŞMAN EDECEKTİR"

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkian ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugün aziz İran, acıya ve sevince ortak olan, direniş yolunun daimi ve gururlu yoldaşı, Filistin direnişinin cesur lideri, Kudüs şehidi Hacı İsmail Haniye'nin yasını tutuyor. Dün onun muzaffer elini kaldırdım ve bugün onu omuzlarıma gömmek zorundayım. Tanıklık etmek Tanrı adamlarının sanatıdır. İki gururlu millet olan İran ve Filistin arasındaki bağ eskisinden daha güçlü olacak, mazlumların direniş ve savunma yolu her zamankinden daha güçlü bir şekilde takip edilecektir. İran İslam Cumhuriyeti toprak bütünlüğünü, şeref ve şerefini savunacak; terörist işgalcileri korkakça eylemlerinden pişman edecektir. 'Şüphesiz ki Allah çok merhametlidir ve intikam sahibidir'"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.