SON DAKİKA
Hava Durumu

İngiliz Bakan: Rus Karadeniz Filosu işlevsel olarak yenilgiye uğradı

Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetlerden Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, Ukrayna’nın saldırıları sonucu Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun işlevsel bir yenilgiye uğradığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İngiliz Bakan: Rus Karadeniz Filosu işlevsel olarak yenilgiye uğradı

Polonya'da düzenlenen Varşova Güvenlik Forumu'nda, dün konuşan Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetlerden Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, Ukrayna ordusunun Karadeniz’de başarı elde ettiğine dikkat çekerek bu başarının geçen sene Harkiv bölgesinde yaşanan ilerleme kadar önemli olduğunu belirtti.

Ukrayna'nın askeri başarılarının küçümsememeye davet eden James Heappey, “Evet, Ukrayna’daki ilerleme yavaş, ama hiç kimse ilerlemenin olmadığını söyleyemez. Geçen sene bir başarı örneği olarak Harkiv atılımını gösterebilirdik... Fakat Ukrayna'nın şimdi Karadeniz'de yaptığına bakın! Ukrayna, Rus Karadeniz Filosunu işlevsel bir yenilgiye uğrattı. Ve bu çok önemli bir zafer ve geçen yıl Harkiv bölgesinde yaşananlar kadar önemli bir ilerleme.” ifadelerini kullandı.

“UKRAYNA’YI SAVAŞTA TUTMALIYIZ”

Birleşik Krallık'ın Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini ve bunun doğal olduğunu kaydeden Heappey, silah stoklarının azalması nedeniyle ülkelerin pes etmemesi gerektiğini vurgulayarak "Ukrayna'yı bu gece ve yarın ve ertesi gün savaşta tutmalıyız. Eğer durursak, bu otomatik olarak Putin'in duracağı anlamına gelmez, ilk etapta sahip olduğu hedeflere ulaşma fırsatını yakaladığı anlamına gelir." değerlendirmesinde bulundu.

Ülkelerin azalan silah stoklarını her gün yeniden doldurması gerektiğinin altını çizen Bakan, üretim temposunun artırılmasının önemine dikkat çekti.

UKRAYNA, RUS KARADENİZ FİLOSU'NU HEDEF ALDI

Ukrayna Savunma Kuvvetleri, 22 Eylül saat 12.00 civarında, geçici işgal altında bulunan Akyar’daki Rusya Karadeniz Filosu karargâhına başarılı bir saldırı gerçekleştirdi.

13 Eylül 2023 tarihinde Akyar’daki Sevmorzavod’a (Sivastopol Tersanesi) füze saldırısı düzenlendiği. Saldırılarda Rusya’ya ait Rostov-na-Donu denizaltısı ve Minsk çıkarma gemisi ciddi hasar aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.