SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürcistan Cumhurbaşkanı: Rusya, sınırlarının nerede olduğunu öğrenmeli

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Ukrayna'nın işgalci Rusya karşısındaki zaferiyle beraber Gürcistan'ın işgal altındaki topraklarını geri alabileceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2023 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gürcistan Cumhurbaşkanı: Rusya, sınırlarının nerede olduğunu öğrenmeli

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Rusya'nın 2008'den beri işgali altındaki Abhazya ve Güney Osetya topraklarını Gürcistan'a iade etmesi gerektiğini vurguladı.

"RUSYA, SINIRLARININ NEREDE OLDUĞUNU ÖĞRENMELİ"

Zurabişvili, Rusya’nın yenilmesinin ardından sadece Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarını değil Gürcistan topraklarını da terk etmesi gerektiğinin altını çizdi. Gürcistan Devlet Başkanı, “Rusya, savaşın tamamını olmasa da neredeyse tüm muharebelerini kaybetti. Gürcü meselesi de müzakere masasında yer almalıdır. Rusya sınırlarının nerede olduğunu öğrenmeli" dedi. 

Diğer yandan, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Zurabişvili'nin açıklamasını değerlendirdi. Danilov, "Bugün Rusya ile bazı barış anlaşması imzalayacağımıza inanan Gürcistan Cumhurbaşkanı'nın açıklamasını duydum. O anlaşmaya, Gürcistan'ın 2008'de Rusya Federasyonu tarafından işgal edilen kısmını dahil etmemiz gerektiğini söylüyor. Ancak Mart ayında bir konuşma yapıp Gürcü kardeşlerime yardım edelim ve birlikte çalışalım dediğim de Gürcistan bunu reddetmişti" açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.