SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürcistan Cumhurbaşkanı: Rusya’nın vizeyi kaldırma kararı bir provokasyon!

Rusya Gürcistan vatandaşlarına yönelik vize uygulamasını kaldırırdı. Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili söz konusu kararı “provokasyon” olarak nitelendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gürcistan Cumhurbaşkanı: Rusya’nın vizeyi kaldırma kararı bir provokasyon!

Rusya, Gürcistan’a yönelik uçuşlara dair yasağı sonlandırarak bu ülkenin vatandaşlarına yönelik vize uygulamasını kaldırdı. Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Rusya’nın söz konusu kararını provokasyon olarak nitelendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün imzaladığı kararnameye göre Gürcistan'a yönelik çeşitli kısıtlamalar iptal edildi.

Kararname uyarınca Rusya, Gürcistan vatandaşları için vize uygulamasını 15 Mayıs'tan itibaren kaldırıyor. Ayrıca Rus hava yolu şirketlerinin Gürcistan'a uçuşları ve turizm şirketlerinin Gürcistan'a yönelik tur paketi satışlarıyla ilgili yasakları da iptal ediliyor.

GÜRCİSTAN CUMHURBAŞKANINDAN PUTİN’İN KARARINA TEPKİ

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, sosyal medya hesabından, Rusya'nın söz konusu kararına tepki göstererek bunu "provokasyon" olarak nitelendirdi. Zurabişvili, "Rusya, Ukrayna'ya yönelik saldırganlığını sürdürdüğü ve topraklarımızı işgal ettiği sürece, Gürcistan ile doğrudan uçuşların yeniden başlaması ve vize uygulamasının kaldırılması kabul edilemez." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı, Rusya'nın vize uygulamasını kaldırma kararının Gürcistan'da siyasi partiler arasında bir gerginlik yaratabileceğine dikkat çekti.

GÜRCİSTAN'DAN RUSYA'YA: KABUL EDİLEMEZ!

Rusya'nın benzer kararları sadece kendi çıkarları için aldığını vurgulayan Zurabişvili, "Rusya, ülkemizin topraklarını işgal eden ve tüm dünya için saldırgan bir ülke olduğu sürece, ne vize uygulamasının kaldırılmasına ne de uçuşların tekrar başlatılmasına ihtiyacımız yok. Bu davranış zamansız ve kabul edilemez." dedi.

RUSYA 2019'DA GÜRCİSTAN UÇUŞLARINI YASAKLAMIŞTI 

İşgalci Putin, Gürcistan'da düzenlenen Rusya karşıtı protestoların ardından 21 Haziran 2019'da Rus hava yolu şirketlerinin Gürcistan'a uçmasını ve bu ülkeye yönelik tur paketi satışlarını geçici olarak yasaklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.