SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Kore Rusya'ya yaklaşık 5 milyon top mermisi gönderdi

Kuzey Kore uydu keşif teknolojileri karşılığında Rusya’ya mühimmat teslim ediyor. Güney Kore'nin elde ettiği bilgilere göre Pyongyang, Rusya'ya yaklaşık 5 milyon top mermisi gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Kore Rusya'ya yaklaşık 5 milyon top mermisi gönderdi

Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik, Kuzey Kore'nin Rusya'ya yaklaşık 5 milyon top mermisi taşıma kapasitesine sahip en az 10 bin deniz konteyneri gönderdiğini açıkladı.

Bloomberg gazetesine konuşan, Güney Kore Savunma Bakanı Shin Won-sik, ülkesinin Kuzey Kore'den Rusya'ya gönderilen 10 bin deniz konteyneri tespit ettiğini belirterek, tahminlere göre bu konteynerlerde Rus ordusunun Ukrayna’ya karşı kullandıklarına benzer 4,8 milyon top mermisinin taşındığını kaydetti.

Güney Kore Savunma Bakanı, Vladimir Putin'in, Ukrayna direnişini yenmek için gerekli silah ve mühimmatı elde etmek amacıyla güvenlik alanında Pyongyang ile daha yakın iş birliği arayışına gireceğini aktardı.

Ayrıca röportajda Shin Won-sik, Kuzey Kore'nin düzinelerce balistik füzeyi Rus işgalcilere teslim ettiğini öne sürdü.

Rusya Federasyonu, mühimmat karşılığında Kuzey Kore’ye uydu keşif teknolojilerinin yanı sıra tank ve uçaklar gibi askerî araçlar da devrediyor.

RUSYA UZUN SÜREDİR KUZEY KORE MENŞELİ SİLAHLARI CEPHEDE KULLANIYOR

Bilindiği üzere Rusya’nın Ukrayna’ya karşı Kuzey Kore menşeli mühimmat kullandığı ortaya çıkmıştı. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Komitesi için hazırlanan bir raporda, işgalci Rus ordusunun 2 Ocak'ta Harkiv’e düzenlediği saldırıdan sonra bulunan füzenin enkazının Kuzey Kore'nin Hwasong-11 tipi balistik füzesine ait olduğu bilgisi yer almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.