SON DAKİKA
Hava Durumu

Google, Rusya'da hesap oluşturmayı kısıtladı

Dünyaca ünlü arama motoru Google, Rusya'da yeni hesap oluşturma özelliğini kısıtladı. Rusya Dijital Kalkınma, İletişim ve Kitle İletişim Bakanlığı ise söz konusu kararı doğruladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Google, Rusya'da hesap oluşturmayı kısıtladı

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı başlattığı topyekûn işgal girişimi ve saldırı kapsamında sivilleri katleden Rusya, nükleer tehdidini yinelerken ve sözde vizyonunu genişlettiğini duyururken Google tarafından yeni bir hamle ile karşı karşıya geldi.

Dünyaca ünlü arama motoru Google, yaptırım kapsamında Rusya'daki bireylerin yeni hesap oluşturmasına karşı kısıtlma getirdi. Böylelikle Google kullanıcıları hesap oluşturmak için doğrulama kodu alamıyor. Ancak daha önce oluşturulmuş hesaplar için kısa mesaj servisi (SMS) ile doğrulama kodu gönderilebiliyor. 

BAKANLIK DOĞRULADI

Rusya Dijital Kalkınma, İletişim ve Kitle İletişim Bakanlığı söz konusu kararı doğrulayarak, Rus kullanılacarın Google'da hesap oluşturamadığını kaydetti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Google’ın yeni hesap oluşturma sürecini kısıtladığını doğruluyoruz. İletişim operatörleri de Google tarafından Rus kullanıcılara gönderilen SMS sayısında ciddi bir azalma olduğunu bildirdi. Daha önce oluşturulmuş hesaplar için iki faktörlü doğrulamada kullanılan SMS doğrulama henüz çalışıyor, ancak bu özelliğin ne kadar süre devam edeceği belli değil” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Google kullanıcılarına verilerini yedeklemeleri ve çift faktörlü doğrulama için alternatif yöntemleri denemeleri veya yeni bir platform kullanmaları önerildi. 

Rus kullanıcılar daha önce Google'da sorun yaşadıklarını ve “Bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyin” uyarısı aldıklarını belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.