SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazze'de siviller elektriksiz kaldı!

İsrail işgalindeki Gazze Şeridi'nde tek elektrik santrali yakıt bitmesi nedeniyle tamamen etkisiz hale geldi. Bölgede yaşayan yüz binlerce insan elektriksiz kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 20:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gazze'de siviller elektriksiz kaldı!

İsrail'in işgalindeki bölgede senelerdir su, gıda, ve diğer insani malzemelerden mahrum olan Gazze Şeridi'nde yaşayan siviller, tek elektrik santralinde yakıt bitmesi nedeniyle tamamen elektriksiz kaldı.

2 MİLYON İNSAN ELEKTRİKSİZ KALDI

Bununla birlikte  bölgedeki en sıkışık nüfusun bulunduğu 2 milyonu aşkın nüfuslu Gazze'nin elektriği tümden kesildi. Abluka altındaki şehirde elektrik, su ve gaz bulunmuyor.

GAZZE'YE SU AKIŞI DA SON BULDU

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz daha önce İsrail'den Gazze Şeridi'ne giden su borularındaki akışın tamamen durdurulduğunu söylemişti. Katz, "İsrail'den Gazze'ye su akışının derhal kesilmesini emrettim. Elektrik ve yakıt dün kesildi. Daha önce olanlar, artık olmayacak” ifadesini kullanmıştı.

BÖLGE TAMAMEN KUŞATILDI

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Gazze Şeridi'ne tam abluka uygulayacaklarını ve bölgeye elektrik, yiyecek ve yakıt sağlanmayacağını söylemişti.

GAZZE'DE TANSİYON YÜKSEK

Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlatılan saldırılar sonucunda tansiyon yükseldi. Hamas silahlı örgütüne bağlı Kassam Tugayları, Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusu, saldırılara sert yanıt verdi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre İsrail'in saldırılarında 7 Ekimden bu yana bine yakın Filistin öldü. Ayrıca, 5 bin yakın Filistinli ise yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.