SON DAKİKA
Hava Durumu

G7 Zirvesi'nde o konuda anlaşmaya varıldı!

İtalya'nın ev sahipliğinde bir araya gelen G7 Grubu liderleri, dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen 50 milyar dolarlık kredinin Ukrayna'ya gönderilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
G7 Zirvesi'nde o konuda anlaşmaya varıldı!

İtalya'da bir araya gelen G7 Grubu liderleri, 15 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek zirvede Rus saldırıları altındaki Ukrayna ve Gazze'deki ateşkes görüşmeleri ile küresel ve güncel konuları masaya yatırıyor. 13 Haziran'da başlayan zirvenin ana konularından biri ise dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen kârın Ukrayna'nın savunmada kullanması için Kıyiv'e kredi olarak transfer edilmesi oldu. 

RUS VARLIKLARI UKRAYNA'YA TRANSFER EDİLECEK

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada, Japonya, Fransa, İtalya, Almanya ve Birleşik Krallık'tan oluşan G7 Grubu liderleri dün düzenlenen ilk oturumda Ukrayna konusunda fikir birliğine vararak, anlaşmaya vardı. Bu bağlamda ABD başta olmak üzere G7 ülkeleri Rus varlıklarından elde edilen 50 milyar doları Ukrayna'ya transfer edecek.

"PUTİN'E GERİ ADIM ATMADIĞIMIZI GÖSTERDİK"

ABD Başkanı Joe Biden gazeteciilere verdiği demeçte, "Putin'e (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) geri adım atmadığımıza dair bir başka hatırlatma." dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise yaptığı değerlendirmede, "Bu, Ukraynalıları bağımsızlıklarını ve egemenliklerini savunmak için gerekenleri yapma konusunda cesaretlendirmesi gereken çok açık bir taahhüttür." ifadesine yer verdi.

Öte yandan ABD Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan söz konusu transferin 2024 yılı sonuna kadar Kıyiv'e gönderileceğini duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.