SON DAKİKA
Hava Durumu

G7'den Rusya'ya balistik füze gönderen İran'a kınama!

G7 Dışişleri Bakanları, işgalci Rusya'ya balistik füze tedarik eden İran'ı en güçlü şekilde kınayarak, söz konusu yardımların derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
G7'den Rusya'ya balistik füze gönderen İran'a kınama!

Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) oluşan G7'nin dışişleri bakanları, İran'ın Rusya'ya yönelik füze tedarikini kınadı. 

G7 DIŞİŞLERİ BAKANLARINDAN İRAN'A KINAMA

Bakanlar 14 Eylül 2024 tarihli açıklamasında İran'ın; Ukrayna'da sivilleri ve yerleşim yerlerini hedef alarak işlediği savaş suçlarıyla yaptırım uygulanan Rusya'ya balistik füze göndermesini en güçlü şekilde kınadıklarını vurguladı. 

"İRAN RUSYA'YA YÖNELİK YARDIMLARINI DERHAL DURDURMALI!"

G7 bakanları tarafından yapılan açıklamada, "İran, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü yasa dışı ve haksız savaşa verdiği tüm desteği derhal durdurmalı ve Ukrayna halkının yanı sıra Avrupa ve uluslararası güvenliğe de doğrudan tehdit oluşturan balistik füzeler, insansız hava araçları (İHA) ve ilgili teknolojilerin transferini durdurmalıdır." çağrısında bulundu. 

İRAN RUSYA'YA BALİSTİK FÜZE SEVK ETTİ

Birleşik Krallık merkezli haber ajansı Reuters, ağustos ayında İran'ın Rusya'ya balistik füze sevkiyatı gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Reuters’a göre Rusya’ya tedarik edildiği belirtilen Fath-360 sistemi, 120 kilometre menzile ve 150 kilogramlık harp başlığına sahip balistik füzeler fırlatabiliyor.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ise bir ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberinde İran’ın kısa menzilli füzeleri Rusya'ya teslim ettiğini kaydetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.