SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa'dan skandal hamle: Zengezur'da konsolosluk açacağını duyurdu!

Fransa, Zengezur'da konsolosluk açacağını duyurdu. Böylece Fransa, İran ve Rusya'dan sonra Zengezur’da konsolosluk açmayı planlayan üçüncü ülke oldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 20:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2023 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa'dan skandal hamle: Zengezur'da konsolosluk açacağını duyurdu!

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, 26 Eylül 2023 tarihinde, Fransa’nın Erivan’a bir askeri ataşe gönderdiğini ve "Ermenistan'ın toprak bütünlüğüne desteğin bir işareti olarak" Zengezur’da bir konsolosluk açmayı planladığını duyurdu.

FRANSA, ZENGEZUR'DA KONSOLOSLUK AÇMAYI PLANLIYOR!

Fransa-Ermenistan Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Anne-Laurence Petel ve Senato'nun Fransa-Ermenistan Dostluk Grubu Başkanı Senatör Gilbert-Luc Devinaz, 2023 yılının haziran ayında, Fransa'nın diğer ülkelerin yaptığı gibi Kapan'da ya da Goris'te konsolosluk açması gerektiğini dile getirmişti. İki Fransız yetkili, konsolosluk açılmasının bölgesel istikrar açısından güçlü bir hamle olacağını, Fransa ile Ermenistan arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi açısından değerli bir ileri karakol görevi göreceğini ifade etmişti.

FRANSA'NIN MÜTTEFİKİ ERMENİSTAN

Fransız milletvekilleri, konuya ilişkin, “Askeri dengesizlik her geçen gün Azerbaycan lehine büyürken, Azerbaycan'ın olası yeni bir saldırısı feci sonuçlar doğurabilir. Ermenistan'ın bu tehdide karşı koyabilecek çok az müttefiki var. Bunlar arasında Fransa, Ermenistan'ın toprak bütünlüğünün ve Ermeni nüfusunun güvenliğinin garantörü olarak hareket eden en kararlı ülkedir” ifadelerini kullandı.

İRAN VE RUSYA DA ZENGEZUR'DA KONSOLOSLUK AÇMAYI PLANLIYOR!

İran, Zengezur’da geçen sene konsolosluk açarken, Rusya’nın da bu bölgede konsolosluk açacacağı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.