SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa’da 17 yaşındaki gencin öldürülmesiyle başlayan olaylarda rekor gözaltı

Fransa'da 17 yaşındaki bir gencin trafik polisi tarafından öldürülmesinden sonra, başkent Paris ve diğer şehirde çıkan olaylar büyüyerek devam ediyor. Olayın ardından başlayan gösterilerde çok sayıda gözaltı kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2023 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2023 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa’da 17 yaşındaki gencin öldürülmesiyle başlayan olaylarda rekor gözaltı

Fransa'nın başkenti Paris'e bağlı Nanterre banliyösünde 27 Haziran 2023 tarihinde trafik kontrolü sırasında "dur" ihtarına uymayan Nael M. isimli 17 yaşındaki genç,  polis tarafından öldürülmüştü. Olayın ardından ülke genelinde başlayan gösteriler büyüyerek devam ediyor.

EYLEMCİLER ÇOK SAYIDA ARAÇ YAKTI

Nanterre banliyösü sakinleri, polisin 17 yaşındaki genci öldürmesine tepki göstererek günlerdir sokakta eylem yapıyor. Eylemciler, Fransa makamlarının itidal çağrılarına rağmen Paris, Lille, Strazburg, Marsilya, Nanterre gibi farklı kentlerde sokağa inmeye devam ediyor.

Sokaklarda bariyerler kuran eylemciler çok sayıda araç yaktı.

ÇOK SAYIDA POLİS YARALANDI VE 6 YÜZDEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Dün Paris'te polis ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda polis yaralanmış, 6 yüzden fazla kişi gözaltına alınmıştı. Yetkililer, ülke genelinde 40 bin polisin görevlendirildiğini fakat olağanüstü hal ilanını gerektirecek bir durum olmadığını açıklamıştı. Ayrıca, Paris'in 12. bölgesinde eylemciler, bir karakola havai fişekle saldırmış, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kabinesini olağanüstü toplamasının ardından yaptığı açıklamada ise devlet kurumlarını hedef alan şiddet olaylarının meşru görülemeyeceğini bildirmişti.

"O BENİM HERŞEYİMDİ" 

Fransa polisi tarafından öldürülen Nael M.'nin annesi Mounia, dün sosyal medyada paylaştığı videoda, "Oğlum daha çocuktu. Annesine ihtiyacı vardı. Sabah beni öpmüş ve 'Seni seviyorum anne' diyerek yola çıkmıştı. Bir saat sonra bana, birinin oğlumu vurduğunu söylediler. Ben şimdi ne yapmalıyım? O benim hayatımdı, her şeyimdi" ifadelerini kullanmıştı.

POLİS MEMURU 17 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU KALBİNDEN VURDU

Sosyal medya platformlarında olayla ilgili yayınlanan görüntülerde, polis memurunun, 17 yaşındaki Nael M.'ye silah doğrulttuğu görülüyor. Göğsünden vurulan Nael M., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Onu vuran polis memuru, cinayet suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.