SON DAKİKA
Hava Durumu

Finlandiya sınırında kaçak göçmen sorunu: Bölgeye barikat kuruldu

Rusya'nın Yemen, Suriye ve Irak'tan gelen kaçak göçmenleri Finlandiya'ya itmesi nedeniyle Helsinki hükumeti, Rusya'ya sınır olan 4 kapısını kapattı. Ülkenin kuzeyine barikat kuran Finlandiya hükumeti, sınıra ordusunu konuşlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2023 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Finlandiya sınırında kaçak göçmen sorunu: Bölgeye barikat kuruldu

NATO üyesi Finlandiya, 18 Kasım 2023 tarihinde Rusya'ya sınır olan 4 kapısını kapatma kararı aldığını duyurmuştu. Kaçak göçmen sorunu nedeniyle Rusya'dan gelen sığınmacıların ülkeye girişi bu nedenle yasaklandı.

RUSYA SINIR KAPISINA FİNLANDİYA SİLAHLI KUVVETLERİ KONUŞLANDI

Finlandiya'nın kuzeyindeki Vartius sınır kapısına ise bugün itibarıyla barikat kuruldu. Barikat kontrol noktasında Sınır Muhafızlarının görev yaptığı bildirildi. Finlandiya Sınır Karakolu Başkanı Jouko Kinnunen konuyla ilgili olarak, "Bariyerlerin hemen yakınında savunma yapıları yani devlet sınırında geçici engeller inşa ediliyor. Bu tedbir sınır kapısının işleyişini güvence altına almak içindir" açıklamasını yaptı. 

Ülkenin kuzeyindeki sınır giriş kapısından yalznıca sığınma talebi başvurularını alındığı belirtilen açıklamada 18 Kasım 2023 tarihinde 67 kişinin başvuruda bulunduğu aktarıldı. 

Finlandiya-Rusya sınırındaki sınır geçişlerinin haritası

18 ŞUBAT 2024'E KADAR 4 SINIR KAPISI KAPALI KALACAK

NATO üyesi Finlandiya; Suriye, Yemen ve Irak'tan ülkeye gelen kaçak göçmenlerin sayısındaki artış nedeniyle yeni bir karar aldı. Helskinki yönetimi, NATO üyesi olması nedeniyle Rusya'nın kaçak göçmenleri ülkeye göndermeye çalıştığını bildirdi. Finlandiya Sınır Muhafızları, ülkeye sadece bu hafta 300 sığınmacının girdiğini aktardı. Finlandiya hükumeti; Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra ve Niirala kapılarının kapatıldığını, Salla ve Vartius sınır kapılarının açık kalacağını belirtti. Bu kapsamda Finlandiya, Rusya sınırındaki 4 sınır kapısını kapattı. Kapıların 18 Şubat 2024'e kadar kapalı olacağı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.