SON DAKİKA
Hava Durumu

Finlandiya'nın sınır kapısını kapatmasını hazmedemeyen Rusya, ülkeye nota gönderdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 4 sınır kapısını kapatan Finlandiya'nın Moskova Büyükelçisi Antti Helanterei'yi Bakanlığa çağırarak nota verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Finlandiya'nın sınır kapısını kapatmasını hazmedemeyen Rusya, ülkeye nota gönderdi

Kaçak göçmen sorunu ile uğraşan Finlandiya, 18 Kasım 2023 tarihinde Rusya'ya sınır olan 4 kapısını kapattığını duyurdu. Yalnızca kuzeyindeki sınır kapısını sığınma başvurusu şartıyla açık tutan Finlandiya; son dönemde Irak, Suriye ve Yemen'den gelen sığınmacıların Rusya tarafından ülkeye kışkırtıldığını belirtti.

RUSYA, FİNLANDİYA'YA NOTA VERDİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 9 sınır kapısından 4'ünü kapatan Finlandiya'ya nota verdi. Finlandiya'nın Moskova Büyükelçisi Antti Helanterei, Rusya Dışişleri Bakanlığına çağırıldı ve ülkeye nota verildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Rus tarafı, Fin makamlarının Rusya-Finlandiya devlet sınırındaki en aktif kullanılan kontrol noktalarını kapatmasını protesto etti" ifadesine yer verildi.

18 ŞUBAT 2024'E KADAR 4 SINIR KAPISI KAPALI KALACAK

NATO üyesi Finlandiya; Suriye, Yemen ve Irak'tan ülkeye gelen kaçak göçmenlerin sayısındaki artış nedeniyle yeni bir karar aldı. Helskinki yönetimi, NATO üyesi olması nedeniyle Rusya'nın kaçak göçmenleri ülkeye göndermeye çalıştığını bildirdi. Finlandiya Sınır Muhafızları, ülkeye sadece bu hafta 300 sığınmacının girdiğini aktardı. Finlandiya hükumeti; Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra ve Niirala kapılarının kapatıldığını, Salla ve Vartius sınır kapılarının açık kalacağını belirtti. Bu kapsamda Finlandiya, Rusya sınırındaki 4 sınır kapısını kapattı. Kapıların 18 Şubat 2024'e kadar kapalı olacağı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.