SON DAKİKA
Hava Durumu

Finlandiya, 4 sınır kapısını Rusya'ya kapattı

Ülkedeki kaçak göçmen tehlikesinin artışı nedeniyle Finlandiya, Rusya sınırındaki 4 kapıyı kapattı. Helsinki hükumeti, Rusya'nın, kaçak göçmenleri NATO üyesi ülke olan Finlandiya'ya özellikle ittiğini belirtiyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Finlandiya, 4 sınır kapısını Rusya'ya kapattı

NATO üyesi Finlandiya; Suriye, Yemen ve Irak'tan ülkeye gelen kaçak göçmenlerin sayısındaki artış nedeniyle yeni bir karar aldı. Helskinki yönetimi, NATO üyesi olması nedeniyle Rusya'nın kaçak göçmenleri ülkeye göndermeye çalıştığını bildirdi.

FİNLANDİYA RUSYA SINIRINDAKİ 4 KAPIYI KAPATTI 

Finlandiya Sınır Muhafızları, ülkeye sadece bu hafta 300 sığınmacının girdiğini aktardı. Bu kapsamda Finlandiya, Rusya sınırındaki 4 sınır kapısını kapattı. Sınır Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, "Finlandiya'daki Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra ve Niirala sınır karakollarına bariyerlerin kurulacak" bilgisi verildi.

Finlandiya-Rusya sınırındaki sınır geçişlerinin haritası

RUSYA KAÇAK GÖÇMENLERİ FİNLANDİYA'YA İTİYOR

Rus devlet propaganda haber ajansı TASS'ın haberine göre Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Finlandiya'nın kararını eleştirerek, bunun bir hata olduğunu iddia etti. Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo ise Rusya'nın ilgili belgeleri olmayan sığınmacıların Finlandiya'ya geçişi için özellikle yardım ettiğini belirtti. Başbakan Orpo 14 Kasım 2023 tarihli açıklamasında, "Bu insanlara yardım edildiği ve aynı zamanda sınır muhafızları tarafından sınıra kadar götürüldükleri çok açık" demişti. 

Başbakan Orpo, yasal yollarla sığınma talep eden vatandaşlar için ülkenin kuzeyindeki Salla ve Vartius kapılarının açık olacağını duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.